Kramer på vei mot historisk VM-gull

Mye skal gå galt for at skøytekongen Sven Kramer (26) ikke blir den første mannlige løperen med seks gull i allround-VM.

Kramer er sammen med Oscar Mathisen og finske Clas Thunberg den eneste som er blitt verdensmester i allround for menn fem ganger. Går det som alle venter søndag, tar nederlenderen et nytt gull og passerer de to skøytelegendene.

Oddsen på et nytt Kramer-gull er ikke særlig høy. Kramer leder sammenlagt etter første dag etter at han gikk lørdagens 5000 meter på 6.13,42 og vant med klar margin. I sammendraget ligger han et halvt sekund foran Håvard Bøkko (26) foran 1500-meteren.

Norske skøyteentusiaster har også mye å glede seg til i Vikingskipet søndag. Med en rask 1500 meter kan Bøkko ta over ledelsen etter tre distanser og skape litt spenning før den avsluttende 10.000-meteren. Han går mot Kramer i siste par på 1500 meter.

– Sven kommer til å gå styggfort på 10.000 meter. Jeg må gå to optimale løp. Det er mange harde konkurrenter i sammendraget, sa Bøkko etter lørdagens løp.

Sverre Lunde Pedersen er også medaljekandidat. Osingen ligger på en sterk tredjeplass sammenlagt etter to av fire løp, men han kan få det vanskelig med å holde russiske Ivan Skobrev og belgiske Bart Swings bak seg. Likevel lever medaljehåpet for unggutten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2