Kom med melding til Solbakken etter sin første scoring i Eliteserien

Kristian Eriksen herjet med Lillestrøm i første omgang, men så ble HamKams festaften spolert av en gammel kjenning.

HamKam - Lillestrøm 2-2

Det har stormet rundt Kristian Eriksen, som flørtet med Rosenborg tidligere i vinter. Men da HamKam spilte sin første Eliteserie-kamp på 14 år, viste Eriksen seg frem.

Første scoret han årets første mål etter elleve minutter. Bare ti minutter senere danset han med Lillestrøm-forsvaret, og serverte Jørgen Enkerud som tuppet inn 2-0.

I 2. omgang kom Lillestrøm tilbake, og berget uavgjort. Det endte 2-2 på Briskeby i HamKams comeback til Eliteserien.

Se sammendraget i videovinduet øverst!

– Det er surt å miste de to poengene når vi går opp til 2-0 på Briskeby. Da syns jeg vi skal takle det bedre. Men vi er en gjeng som har lite Eliteserie-erfaring, og Lillestrøm kan putte innpå spillere som kan gjøre en forskjell. Vi må ta lærdom av dette, sier Eriksen.

Han er likevel fornøyd med sin første kamp på et slikt nivå.

– Fantastisk morsomt. Jeg kom meg til flere sjanser i løpet av kampen, og det er en fin egenskap. En artig Eliteserie-debut.

På tribunen satt landslagssjef Ståle Solbakken på tribunen og så gamleklubben i aksjon. Eriksen hadde han i tankene da han scoret sitt første Eliteserie-mål.

– Jeg tenkte på at Ståle Solbakken hadde benket meg på Fantasy, og da måtte han få smake litt på det, smiler Eriksen.

Ståle Solbakken plukket ut sitt Fantasy-lag foran seriestart, og da var Kristian Eriksen plassert på benken.

Helland sørget for poengdeling

Alle snakket om Kristian Eriksens eventyrlige eliteseriedebut etter 45 minutter, med HamKams store festkveld ble spolert av en gammel kjenning som viste at han fortsatt kan etter en bedrøvelig fjorårssesong.

Pål Andre Helland spilte bare 340 minutter med eliteseriefotball sist sesong og noterte seg for fattige to målpoeng.

Etter å ha kommet inn i pausen, på stillingen 0-2, trengte 32-åringen bare 25 minutter på å utlikne målpoengfangsten fra 2021.

Først kom han seg rundt på høyrekanten, chippet ballen mot bakre stolpe der den ble forlenget til en annen innbytter - Eskil Edh.

Unggutten pirket ballen inn i det lengste hjørnet og skapte ny spenning i kampen.

Hamar 20220402. 
Lillestrøms Akor Jerome Adams t.v. gratuleres av Igoh Ogbu etter at han utlignet til 2-2 i serieåpningen i eliteserien fotball menn, oppgjøret mellom Hamkam og Lillestrøm på Briskeby Stadion.
Foto: Geir Olsen / NTB
Hamar 20220402. Lillestrøms Akor Jerome Adams t.v. gratuleres av Igoh Ogbu etter at han utlignet til 2-2 i serieåpningen i eliteserien fotball menn, oppgjøret mellom Hamkam og Lillestrøm på Briskeby Stadion. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen

Noen minutter senere var Helland involvert igjen: med en bakromspasning like genial som den var følsom sendte han en fjerde LSK-innbytter - Akor Adams - alene med keeper.

Adams gjorde ingen feil og trillet inn 2-2 etter bare fire minutter på banen.

Begge lag hadde sjanser til å avgjøre, men maktet ikke å vippe kampen i sitt favør.

Jeg er tålelig produktivt når jeg spiller, og jeg er i god form.

Helland sier det bare er Magnus Wolff Eikrem i Molde som kan strø lignende pasninger som han gjorde på 2-2-målet.

– Det er det ikke fryktelig mange som har det i arsenalet, det sitter en i Molde som er like gammel som kan klare det det (Eikrem). Jeg har prøvd å prente inn i spissene at de stikker i motsatt retning, så finner jeg dem. Det gjør de, og det er bra, sier han.

Sjekk den strålende Helland-assisten!

Enorm Eriksen

Kristian Eriksen falt i unåde etter den langvarige og utilslørte flørten med Rosenborg i sesongoppkjøringen.

Men 26-åringen ba supporterne om nåde på kick-off noen dager før seriepremieren mot Lillestrøm - og de få som ikke hadde tilgitt har kanskje gjort det etter Eriksen-showet på Briskeby lørdag.

Eriksen rev Lillestrøm i filler de første 45 minuttene, tuppet inn 1-0-målet, serverte en ferdigscoret kameratpasning til Jonas Enkerud for 2-0, og hadde et skuddforsøk fra hjørnet av 16-meteren som smalt i krysstanga.

26-åringen var rett og slett banens gigant da HamKam fikk en drømmestart på comebacket på toppnivå - der de ikke har vært siden 2008.

– Det er deilig å starte sesongen sånn. Jeg skal ikke legge skjul på det, sa Eriksen i pauseintervjuet med Eurosport.

Rosenborg og gamletrener Kjetil Rekdal fikk avvist totalt tre bud på Eriksen de siste ukene før seriestart, til stor frustrasjon for Eriksen selv.

Men denne uka forsikret han altså supporterne om at han «gledet seg noe jævlig» til å spille eliteserieball i hvitt og grønt.

Sist sesong ble det 13 mål og ni målgivende på midtbanespilleren i Obos-ligaen. Mye tyder på at Eriksen har kapasiteten til å gjenta den bragden også i Eliteserien.