SEIRET: Jan-Krzysztof Duda har vunnet sin andre Champions Chess Tour i år. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU
SEIRET: Jan-Krzysztof Duda har vunnet sin andre Champions Chess Tour i år. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Knepen Duda-seier i Aimchess Rapid

Sjakrijar Mamedjarov nære sensasjonelt comeback.

Jan-Krzysztof Duda har vunnet Champions Chess Tour: Aimchess Rapid. 24-åringen, som slo Magnus Carlsen ut av semifinalen i turneringen, kom seirende ut av finalematchen etter omspill.

Polakken tok en overbevisende seier mot Sjakrijar Mamedjarov i finalens første dag. Med 3-1 seier i det første oppgjøret, trengte han kun uavgjort i andre del av finalen for å sikre seieren.

Det ble imidlertid en vanskelig oppgave. I hurtigdelen av finalen greide Mamedjarov å gjøre et sensasjonelt comeback med to strake seiere.

Etter en lynrask remis i tredje parti var det duket av for omspill. Der var Duda overlegen, og han sikret til slutt årets andre Champions Chess Tour-seier.

– Alt i alt er jeg ganske fornøyd med hvordan jeg spilte, selv om jeg misset noen taktiske muligheter, forteller Duda etter at seieren var i boks.

Kvalifisert til major

Duda tar med seg over 340 000 kroner for prestasjonen, og blir den eneste spilleren utenom Magnus Carlsen som har vunnet mer enn én Champions Chess Tour i år.

Begge finalistene har kvalifisert seg til majorturneringen som spilles i november. Der vil de kjempe mot blant annet Magnus Carlsen og Arjun Erigaisi, som kvalifiserte seg gjennom Julius Baer Generation Cup.