Knallrunde sendte Woods til topps

Golfstjernen Tiger Woods gikk annen runde på sju slag under par og tok ledelsen i PGA-turneringen i California fredag.

Torrey Pines-banen er en av Woods' favoritter, og den tidligere verdenseneren har vunnet tilsvarende turnering seks ganger. Det var også der han tok den forrige av sine 14 majortitler under US Open i 2008.

Under fredagens runde slo 37-åringen seks birdier og én bogey før han avsluttet med en eagle på det 18. hullet til 65 slag totalt.

Woods har slitt med skader, formsvikt og ujevne prestasjoner etter den mye omtalte utroskapsskandalen i 2009. I helgen har amerikaneren imidlertid vært i godt slag og fører an i PGA-turneringen med to slags margin til landsmannen Billy Horschel. Woods har brukt 133 slag og Horschel 135, mens seks spillere følger på 136 slag.

Særlig på par 5-hullene har Woods gjort det skarpt, og golfproffen innrømmet at det er der han har sikret seg forspranget på resultatlisten. Samtidig sa han at spillet på og rundt greenene er blitt bedre.

– Det er noe jeg trengte å jobbe med, og mot slutten av forrige sesong ble det bedre. Nå har jeg ikke trengt å trene så mye på svingen og har kunnet bruke mer tid på det (korte slag). Dermed er det blitt bedre, sa Woods. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2