SUPERTID: Line Kloster fortsetter å bryte barrierer. Her fra et stevne tidligere i sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum
SUPERTID: Line Kloster fortsetter å bryte barrierer. Her fra et stevne tidligere i sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum

Kloster smadret Iuels norgesrekord, men står over VM

Timer etter superløpet har Line Kloster tatt et vanskelig valg: Hun dropper VM.

32-åringen løp 400 meter hekk på 53,91 under Resisprint International i sveitsiske La Chaux-de-Fonds søndag.

Hun knuste dermed Amalie Iuels norgesrekord med 81 hundredeler.

Ifølge friidrettsbloggen Friidrett1, som først meldte om superløpet, er tiden nummer ni i verden og nummer to i Europa i år.

Dropper VM

Supertiden til tross – Kloster dropper VM. Det bekrefter hun til TV 2 søndag kveld.

– Jeg konsentrerer meg kun om å være i toppslag til EM, sier Kloster.

– Det var egentlig bestemt på forhånd. Men det at jeg løp på den tiden jeg gjorde på, åpnet for at jeg kanskje skulle dra likevel. Det har vært et litt vanskelig valg. Samtidig kommer det et EM hvor jeg kan prestere og der jeg har medaljesjanse. Så nå skal jeg roe litt ned og få en god treningsperiode, forklarer 32-åringen.

– Hvordan blir det å se VM fra sofaen?

– Kjipt! Jeg skulle gjerne vært der. Men det kommer et VM til neste år. Det er litt rart å være i den posisjonen at man kan si nei til et VM og si at det kommer et til neste år, svarer hun.

Sprinteren var satt opp til å løpe distansen i VM i Eugene, som starter om et par uker.

I august er det EM i München. Nå er medalje målet.

– Femke Bol virker mer eller mindre uslåelig. Men å få en av de andre medaljene hadde vært kult, sier hun.

REKORDSKRED: Her suser Line Kloster inn til NM-gull på 100 meter – og ny personlig rekord på 11,40. Ifølge World Athletics har hun perset på fem forskjellige distanser i år. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN
REKORDSKRED: Her suser Line Kloster inn til NM-gull på 100 meter – og ny personlig rekord på 11,40. Ifølge World Athletics har hun perset på fem forskjellige distanser i år. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

– Et stort sjokk

Søndag ettermiddag, etter fantomløpet på 400 meter hekk, forbedret hun norgesrekorden på 200 meter. 22,51 blir imidlertid ikke stående på grunn av vindforholdene.

Uansett er det en pekepinn på den sensasjonelle formen Kloster er i.

Men at hun skulle kikke opp på en tid under 54 sekunder på 400 meter hekk, hadde hun ikke sett for seg.

– Jeg skjønte at det var en god tid, men at den skulle være så god, var litt over forventning. Jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal si. Det kom som et stort sjokk, sier Kloster på telefon fra Sveits.

– Jeg har skjønt at jeg har kunnet prestere på det nivået i løpet av sesongen, men at det kommer nå, ble jeg litt tatt på sengen av. Jeg er veldig fornøyd med det. Mildt sagt, fortsetter hun.

Bryter barrierer

Kloster har brutt mange barrierer denne sesongen.

I mai kom hun seg for første gang under 52 sekunder på 400 meter flatt. Noen dager senere kom hun seg for første gang under 55 sekunder på 400 meter hekk med 54.99 – noe hun sensasjonelt nok forbedret med mer enn sekundet søndag.

I vinter var hun i Sør-Afrika i åtte uker og droppet innendørssesongen. I forkant av Bislett Games trakk hun oppholdet frem som en nøkkelfaktor til suksessen.

Gjennom karrieren har 32-åringen fått høre at hun bare burde legge opp.

– Viten om at jeg ikke har fått trent som jeg ønsker, og ikke har fått utløp for mitt potensial, har gjort at jeg har vært villig til å stå gjennom dritt. Jeg fortsatte, og nå får jeg endelig en liten «pay-off», sa hun til TV 2.

Iuels norgesrekord lå på 54,72, satt i Qatar i 2019.

PROFILER: Line Kloster og Amalie Iuel. Foto: Beate Oma Dahle
PROFILER: Line Kloster og Amalie Iuel. Foto: Beate Oma Dahle

28-åringen har rost Kloster for den fenomenale sesongen.

– Jeg unner henne denne framgangen. Hun har vært gjennom mye skader, så det at hun endelig fikk en skadefri vinter og har kunne trene med god kontinuitet, er bare gøyalt, rett og slett, sa Iuel til TV 2 før Bislett Games.