Kjempespurt sendte Roth til semien

Thomas Roth lå aller siste på vei inn i siste sving i heatet sitt på 800 meteren onsdag, men en kjempespurt sendte han opp på fjerdeplass. Dermed var semifinaleplassen sikret.

Han løp inn til 1.47,78 og var ikke mer enn ett tidel unna persen, men da han falt bakover i feltet på vei inn mot siste sving, hadde de aller fleste avskrevet ham.

– Jeg må innrømme at jeg var litt engstelig inn mot den siste svingen, for det begynte å bli en luke til de foran, men jeg var fin i beina, og det gikk min vei likevel.

– Før EM sa jeg at dersom jeg skulle nå en semifinale måtte jeg ha stang inn i begge stengene. Nå har det skjedd, sa Thomas Roth smilende til NTB.

– Jeg gjorde ingen dumme ting som kostet krefter underveis i løpet, og det fikk jeg igjen for mot slutten. Beina føltes fine og jeg hadde krefter igjen. Da spurten nærmet seg var det ingen vits i å spare seg. Jeg ga det jeg hadde, og da jeg begynte å ta innpå de foran vokste også selvtilliten, men jeg hadde flaks som slapp fram på innsiden, mente han.

– Ellers må jeg vel bare si at jeg er veldig fornøyd med tiden. Det er vel det jeg er mest fornøyd med, sa Roth. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2