Kjempesmell for Stavanger

Stavanger scoret først, men slapp inn hele fem mål i en elendig midtperiode under 1-5-tapet borte mot Frisk Asker i ishockeyens eliteserie tirsdag.

Forrige sesongs norgesmester gikk på en stjernesmell klubben helst vil glemme fortest mulig. Anders Henriksen sendte riktignok Stavanger i føringen etter nesten ti minutters spill, men det raknet helt for gjestene i annen periode.

Først utlignet Mathias Franzen for Frisk i det 22.25 minutt. Bare 24 sekunder senere ordnet Christian Thinn 2-1. Stavanger klarte aldri å hente seg inn igjen. Patrick Ulriksen scoret 3-1 etter en halvtime, mens Jonas Johansson la på til 4-1. Tommy Enström avsluttet en målrik midtperiode ved å sette pucken i nettet like før det siste pausesignalet lød.

Stortapet gjorde at serietreer Stavanger misbrukte muligheten til å komme helt opp i ryggen på Storhamar på annenplass. Tre poeng skiller lagene, men «siddisene» har to kamper mer spilt. Vålerenga topper tabellen med fire poengs forsprang.

Frisk Asker ligger på sjetteplass med sine 22 poeng etter 19 serierunder.

Sparta Sarpsborg kom best ut i 7-5-thrilleren mot Lillehammer på hjemmeis. Henrik Malmström scoret to av målene for Sparta. (©NTB)