Tata Steel Masters:

Kjempesmell for Magnus Carlsen

Tapte mot Anish Giri i langsjakk for første gang siden 2011.

Du kan se neste runde av Tata Steel torsdag fra kl. 14:00 på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play.

Det var svært jevnt i toppen av feltet i Tata Steel-turneringen før fjerde spilledag. Magnus Carlsen lå i delt ledelse før partistart sammen med fire andre spillere.

Den ledelsen røk imidlertid etter sjokktap mot Anish Giri.

Selv etter tap, var det en smilende Carlsen som møtte opp i intervju med TV 2. Sjakkstjernen berømmer konkurrenten for godt spill.

– Alt i alt godt spilt av ham. Det verste er at jeg ikke følte meg noe dårlig i dag, så jeg har ingen unnskyldning sånn sett. Det var bare et risikabelt valg og en stygg overseelse, så utnyttet han det veldig godt, forklarer Carlsen.

32-åringen er ikke bekymret for veien videre i turneringen.

– Det er ikke så krise. Jeg må bare ta meg sammen, spille bra, så er det lenge igjen. Men klart, det var ikke veldig bra i dag.

Kjempetabbe

Etter å ha spilt det som ekspertene i TV 2s sjakkstudio kalte en god forberedelse, gikk det plutselig galt for Carlsen. En stor feilvurdering i midtspillet gjorde at Giri fikk en overveldende prosentfordel.

Deretter var det ingen vei tilbake. Etter 35 trekk var stillingen håpløs, og Carlsen valgte å gi opp partiet.

TV 2s sjakkekspert, Jon Ludvig Hammer, mener overseelsen verdensmesteren gjorde var hårreisende.

– Det skal ikke være mulig for en spiller av Carlsens kaliber å overse noe sånt, kommenterte stormesteren i TV 2s sjakkstudio.

Giri, som sto likt med Carlsen før partistart, tar dermed ledelsen med tre poeng av fire mulige. Nodirbek Abdusattorov vant sitt parti, og ligger dermed på delt førsteplass med Giri.

Carlsen får sjansen til å slå tilbake på torsdag. Da vil han møte Abdusattorov med hvite brikker i turneringens femte runde.

Du kan se neste runde av Tata Steel torsdag fra kl. 14:00 på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play.