Kilde kjørte knallhardt – vant i Canada

Aleksander Aamodt Kilde suste inn til seier i utforrennet i Lake Louise.

Se Kilde kjøre inn til seier i videovinduet øverst!

Aleksander Aamodt Kilde har aldri vært på pallen i Lake Louise i Canada. Det endret seg etter lørdagens utforrenn. Fjorårets vinner av Super-G og utforcupen åpnet sesongen på topp.

– Helt enormt. Det er nervepirrende å sitte i stolen og se på både Hemetsberger og Mayer, og ikke minst Odermatt. Å være rett foran er deilig å kjenne på. Det kunne ikke vært en bedre start på sesongen, sa Kilde til Viaplay da de 30 beste hadde kjørt.

Kilde med startnummer seks gikk tøft til verks nedover løypa i Lake Louise og økte forspranget hele veien ned. I bunnen av bakken klokket 30-åringen inn på tiden 1.47.98, og tok ledelsen ett sekund og to hundredeler foran daværende leder Thomas Dressen som vant rennet i 2019.

– Aleksander har levert et fantastisk bra løp, og dette tror jeg kan holde bra, sa Kjetil Jansrud i kommentatorbua til Viaplay da Kilde krysset mållinja.

Og det fikk den tidligere alpinisten helt rett i.

De tøffeste konkurrentene klarte ikke å hamle opp med Kilde.

RASKEST: Aleksander Aamodt Kilde fløy gjennom løypa i Lake Louise. Foto: Eric Bolte
RASKEST: Aleksander Aamodt Kilde fløy gjennom løypa i Lake Louise. Foto: Eric Bolte

Fjorårets verdenscupvinner Marco Odermatt lå foran Kilde store deler av løypa, men mot slutten tettet luka seg og det endte i en thrilleravslutning for sveitseren. Det holdt akkurat ikke. Odermatt klokket inn én tidel bak Kilde.

Dobbel olympisk mester Matthias Mayer var også en av de største utfordrerne, men østerrikeren la seg nesten fire tideler bak Kilde.

Daniel Hemetsberger var nærmest tiden til Kilde. Østerrikeren endte 0,06 sekunder bak.

Tre andre nordmenn satte også utfor lørdag.

Adrian Smiseth Sejersted endte på 30. plass, Henrik Røa på 52. plass og Markus Nordgaard Fossland på 60. plass.