Keepertabbe felte Stabæk

En grov bom av Stabæk-keeper Mande Sayouba ga Kim Ojo en enkel matchvinnerscoring i Branns 2-1-seier på hjemmebane lørdag.

Tabelljumbo Stabæk kom til Bergen med seks poeng på de to siste kampene og kunne med litt flaks også fått med seg poeng fra Bergen. En unødvendig hands av Jørgen Hammer og en gedigen keepertabbe av Sayouba felte gjestene, som likevel viste god moral ved å komme tilbake i en kamp som virket avgjort til pause.

Bærumslaget gikk rett i angrep fra avspark, og Christer Kleiven kunne sørget for en drømmeåpning etter 40 sekunder. Den tidligere Start-spilleren kom seg løs på høyresiden, men avslutningen med press fra noen meters hold ble avverget av Brann-keeper Piotr Leciejewski. Noen minutter senere var det vertenes tur til å angripe. Et ufarlig innlegg spratt opp i hånden på en klønete Hammer inne i 16-meteren, og dommer Per Ivar Staberg pekte ubønnhørlig på straffemerke. Rodolph Austin satte ballen til venstre for Sayouba.

Den tidlige scoringen utløste positiv energi hos bergenserne, som presset gjestene over på defensiven. Det måtte imidlertid en keepertabbe til før ledelsen ble doblet. Sayouba hadde tilsynelatende full kontroll på et gjennomspill mot Kim Ojo, men på slepphendt vis klarte ivorianeren å miste ballen. Ojo lot seg ikke be to ganger og dro av stopper Hammer flere ganger før han satte ballen i tomt mål. Det var 23-åringens femte mål for sesongen.

Stabæk har kjempet med ryggen mot veggen i størstedelen av sesongen, men klarte å komme til hektene etter de unødvendige baklengsmålene. Fredrik Brustad var millimetere fra redusering midtveis i åpningsomgangen, men hodestøtet traff tverrliggeren. Ojo var farlig frempå minutter før pause, men avslutningen havnet i stolpen. Bergenserne kunne uansett gå til pause med fortjent ledelse.

Halvtimen før slutt sørget Christer Kleiven for ny spenning i kampen. Sørlendingen testet skuddfoten fra kanten av 16-meteren. Ballen snek seg inn i det korte hjørnet via Brann-keeper Leciejewski til stor jubel for de rundt hundre Stabæk-supporterne. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2