Karlsson førte Tre Kronor til seier

Erik Karlsson gikk foran med to mål og ga Sverige en god start på OL-turneringen i ishockey. Tsjekkia ble slått 4-2 onsdag.

En stund så det ut til å gå mot en utklassing. Sverige ledet 4-0 tidlig i annen periode, og tankene gikk til 7-3-triumfen i semifinalen for åtte år siden. Da endte det med svensk OL-gull.

Så fikk svenskene seg en vekker da Tsjekkia reduserte to ganger og det var kamp igjen. Da sto Henrik Lundqvist fram med viktige redninger. Tsjekkerne vant skuddstatistikken 29-25, men kom aldri nærmere enn to mål, tross tre overtallsspill i siste periode.

Karlsson er en av NHLs aller beste backer, og han viste OL-form umiddelbart da turneringen endelig kom i gang på lekenes femte dag.

Først knallet Karlsson inn 1-0 da Sverige hadde seks utespillere på isen under en avventende utvisning etter at han selv ble felt.

Patrik Berglund og Henrik Zetterberg økte hver sin gang før Karlsson igjen traff med et slagskudd fra blålinjen, denne gang i overtallsspill. I power play kommer Karlsson til å bli en nøkkelmann for Tre Kronor. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2