Johansen-perle ordnet borteseier for TIL

Takket være et flott langskudd fra Remi Johansen sju minutter før slutt, tok Tromsø sin første borteseier for året med 1-0 over Hønefoss.

Tromsø hadde ikke vunnet på bortegress siden 6-1-maltrakteringen av Start i siste serierunde i 2011. Søndag så det lenge ut til å ende målløst i Hønefoss, men da dukket Johansen opp med en perfekt, strak vrist.

En dårlig Hønefoss-klarering endte opp i beina på 21-åringen etter 83 spilte minutter. Han nølte ikke et sekund, men fyrte ballen rett i motsatt hjørne fra 17 meter. Steve Clark i Hønefoss-buret kunne lite gjøre.

Før det var det langt mellom de store sjansene da to lag midt på eliteserietabellen målte krefter. Hønefoss styrte mye av spillet, men manglet den nødvendige aggressiviteten og teften i banens siste tredel.

Hjemmelaget våknet etter baklengsmålet, men da var det for sent. Og da Benny Lekström vartet opp med solide redninger mot slutten, ble alle poengene med til Tromsø.

TIL klatret med seieren opp til 6.-plass på tabellen, mens Hønefoss plasserte seg som nummer åtte. Neste helg venter nok en tøff bortekamp mot Viking for Tromsø, mens Hønefoss gjester Aalesund. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2