Johan Olsson tilbake i den svenske troppen

Femmilsvinneren fra VM sist vinter, Johan Olsson, var ikke frisk nok til å stille i Kuusamo, men er tilbake i den svenske troppen kommende helg.

Da skal Martin Johnsrud Sundby og co. til Lillehammer, og der er også Olsson med. Han får sin virkelige sesongåpning i de gamle OL-løypene fra 1994, og etter oppvisningen på femmila i VM i fjor, er han en løper det virkelig er grunn til å se opp for.

Han er i alle fall innstilt på å ta opp kampen mot Johnsrud Sundby som vant minitouren i Finland søndag etter en fantastisk spurt på den avsluttende jaktstarten.

«Johan har trent bra i Bruksvallarna i noen dager. Nå kjenner han seg frisk og klar til å møte verdenseliten. Ingen vet helt nøyaktig hvilken form han er i, men det viktigste nå er ikke at han står på seierspallen. Det er mye viktigere at han får noen konkurranser i kroppen, for på den måten å komme med i kampen for alvor», skriver forbundskaptein Rikard Grip i en pressemelding.

Også Anna Haag som måtte stå over rennene i Kuusamo på grunn av forkjølelse, er tilbake i troppen til rennene i Lillehammer. Dermed kommer Charlotte Kalla til å få en sterk lagvenninne med seg i kampen mot Marit Bjørgen og Therese Johaug. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2