Jentene hopper i gang sesongen

Gutta har hoppet både i Klingenthal og Kuusamo. Nå entrer hoppjentene verdenscupen.

Jentene er nemlig på plass når verdenscupen forflytter seg til Lillehammer i helgen. Det er individuelt renn lørdag og søndag, mens det fredag er mikslaghopp.

Anette Sagen, en av de virkelige pionerene for kvinners rettigheter i hoppbakken, har slitt med skader i sesongoppkjøringen. Helfjell-hopperen er blitt friskmeldt og rapporteres i bra slag foran åpningshelgen.

– Vi har et sterkere lag enn i fjor. Flere hopper bra på ski. Jentene har lagt ned en stor jobb i sesongoppkjøringen, og utøverne er bedre forberedt enn noen gang. Jeg er imponert over jobben som er lagt ned så langt, og føler at de fleste ting er på plass. Jentene kan «trygt» sette seg på bommen. Jentene føler det nok slik også, sier landslagssjef Christian Meyer.

I tillegg til Sagen gir han Gyda Enger (Hernes), Line Jahr (Vikersund), Maren Lundby (Kolbukameratene) og Helena Olsson Smeby (Byåsen) sjansen i internasjonal gruppe.

Fra nasjonal gruppe får Anna Odine Strøm (Alta), Marte Pauline Skinnes (Ivrig), Karoline Røstad (Skogn), Anniken Mork (Ready) og Tonje Bakke (Elverum) sjansen i Lillehammer. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2