Jacobsen pådro seg korsbåndsskade

Anders Jacobsen pådro seg en korsbåndsskade da han falt stygt i skiflygingsrennet i slovenske Planica, opplyser hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen.

Det er ikke klart hvor alvorlig kneskaden er, men Bråthen skriver i en SMS til NTB at legene er sikre på at 28-åringen har en korsbåndsskade.

– Anders er ved godt mot og på vei tilbake til hotellet vårt nå. Opplegg for eventuell operasjon er klart, forteller Bråthen.

Jacobsen hoppet utfor som nummer sju i finaleomgangen og så lenge ut til å gjøre et godkjent hopp. I landingen kom han imidlertid langt frempå og falt. Nordmannen ble liggende på sletta, og han måtte til slutt bæres bort fra bakken.

– Det så ut som et godt hopp til fem meter etter landingen. Så ser det ut til at han får en vridning i kneet, som det nå blir viktig å finne ut konsekvensen av, sa Bråthen til NTB tidligere fredag.

Jacobsens hopp ble målt til 218 meter, noe som sendte han inn på en endelig 22.-plass. Gregor Schlierenzauer ledet etter førsteomgangen og fulgte opp med 213,5 meter i annen omgang. Han vant med det rennet, og sin 50. verdenscupseier, foran slovenske Peter Prevc og polske Piotr Zyla. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2