J19-landslaget til EM tross 0-3-tap

Norges J19-landslag i fotball trengte ett poeng mot England for å være sikker på sluttspillplass. Det ble 0-3-tap, men likevel kunne de norske juble.

Ungarn, som tapte 0-7 for Norge i første kamp, vant nemlig sensasjonelt 4-3 over Serbia. Dermed går Norge til sommerens EM-sluttspill i Wales som beste toer basert på resultatene mot lag nummer en (England) og tre (Ungarn) i gruppen.

Før tirsdagens kamper hadde Norge grunn til å heie på Serbia, som etter sin 5-4-seier over England i åpningskampen var enorm favoritt mot Ungarn. Om Serbia hadde vunnet tirsdag, ville Norge tålt ettmålstap for England og likevel vunnet gruppen.

Slik så det ut til å gå da Katie Zelem ga England 1-0-ledelse ved pause mot Norge i Jessheim, og Serbia et stykke ut i annen omgang ledet 3-1 over ungarerne i Kongsvinger. Men så endret alt seg.

Norge jaget utligning og hadde en treff i tverrligger fra Carlotta Fennefoss, men i det 65. minutt doblet England ledelsen ved Ellie Stewart. Det ville seg ikke for de norske, som pepret gjestemålet med upresise avslutninger og ikke kom nærmere enn Lisa Naalsunds stolpeskudd.

I stedet løp Nikita Parris gjennom og punkterte spenningen i kampen om gruppeseier med sitt 3-0-mål. Håpet om sluttspill i Wales virket ute, men i Kongsvinger våknet ungarerne til dåd og scoret tre mål på sju minutter. Innbytter Zsanett Kaján reduserte, og med to mål fullførte Dóra Nagy sitt eget hattrick og sensasjonen som berget Norge. (©NTB)