Isinbajeva topper stor russisk VM-tropp

Russerne satser på minst seks gullmedaljer, og Jelena Isinbajeva topper en stor og ambisiøs russisk tropp til friidretts-VM på hjemmebane.

Det kan bli hennes siste mesterskap. Stavdronningen har flere ganger sagt at mesterskapet på hjemmebane vil bli en flott avslutning på karrieren hennes, og OL-mesteren fra 2004 og 2008 er sulten på å avslutte med et VM-gull foran eget publikum.

– Det er klart vi har store forventninger til våre utøvere på hjemmebane. Derfor er målene og ambisjonene høye. Vi satser på minst serks gull- og 15 sølvmedaljer, sier Valentin Balakhnitsjev, presidenten i Det russiske friidrettsforbundet.

Foruten Isinbajeva er høydehopperne Ivan Ukhov og Anna Tsjitsjerova, som begge vant OL-gull i London, store favoritter. Sleggemesteren både fra VM og OL, Tatjana Lysenko som har årsbeste i verden i år, er også det russerne kaller en sikker vinner.

Selvsagt er forventningene også svært høye til 32 år gamle Jurij Borzakovskij, mellomdistanseløperen som virkelig får sin store sjanse når David Rudisha ikke stiller.

Mesterskapet i Moskva starter 10. august og avsluttes den 18. Norge stiller med en tropp på 11 utøvere med Andreas Thorkildsen som den største medaljefavoritten. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2