VIF sikret seg finaleplass

Mens Stavanger kan avgjøre mot Sparta hjemme.

Vifs Mathias Trygg (t.h.) jubler etter VIFs første mål i første periode sammen med Lars Erik Spets (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Strandfeldt gjorde ekte hattrick i midtperioden da Sparta Sarpsborg ble slått 3-2 på bortebane, og det betyr at Stavanger har to matchballer i kampen om finaleplass. Den første av dem kommer på hjemmebane mandag.

Seriemester Vålerengas semifinale mot Storhamar var jevn i to og en halv kamp. Storhamar vant første kamp 2-1, Vålerenga den neste 1-0. Storhamar ledet 1-0 ved første pause i tredje kamp, men så var det jevnt slutt. Vålerenga scoret semifinaleseriens 17 siste mål.

Etter å ha vendt til 4-1-seier på Jordal Amfi tirsdag vant oslolaget 10-0 borte torsdag og 3-0 hjemme lørdag. Lars Erik Lund, Blake Evans og Lars Erik Spets scoret målene som beseglet Storhamars skjebne.

Sparta Sarpsborg ledet 1-0 etter første periode i sitt femte møte med Stavanger, men ett solomål og to overtallsmål av Strandfeldt i midtperioden vendte til borteseier. Sparta reduserte en gang i siste periode, til liten nytte.

Nå må serietoeren vinne de to siste kampene om det skal bli finale. For Stavanger handler det om å hente en enkelt seier til for å få møte Vålerenga i finalen med første kamp 7. april. (©NTB)