BLE PRESENTERT: Frisk Asker kalte onsdag inn til pressetreff. Der ble Alexander Bonsaksen presentert som klubbens nye spiller. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2
BLE PRESENTERT: Frisk Asker kalte onsdag inn til pressetreff. Der ble Alexander Bonsaksen presentert som klubbens nye spiller. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

Valgte moderklubbens rival: – Er de ikke forelsket i deg, så må man videre

Alexander Bonsaksen er hjemme igjen, men blir ikke å se i kongeblått. Han vraket sin moderklubb.

Etter over syv år i utlandet er Bonsaksen hjemme igjen, men ikke der han og stort sett alle andre trodde at han skulle ende.

På Oslos østkant har profil etter profil gått ut dørene. Noen har dratt frivillig, noen har blitt bedt om å dra. Mange profiler er fortsatt igjen i garderoben, men de har ingen til å lede seg. Å få Bonsaksen hjem kunne gitt fornyet optimisme på Jordal.

Onsdag ble det bekreftet at 35-åringen har vraket sin moderklubb. Han ble presentert som ny Frisk Asker-spiller. Han skal spille i klubben de to neste årene.

Bonsaksen legger ikke skjul på at det er spesielt å skulle spille hos rivalen.

– Det er litt rart, med tanke på hvor jeg kommer fra. Det har helt klart vært mye følelser i sving. Men det føles bra å få landet dette og å få spille her, sier han til TV 2.

Anders Myrvold i Vålerengas sportslige utvalg bekrefter at klubben ønsket å signere Bonsaksen.

– Vålerenga Hockey har hatt et klart ønske om å signere Bonsaksen. I den forbindelse har vi hatt en konstruktiv og god dialog over en viss tid og fremsatt et konkret tilbud til Bonsaksen. Tilbudet ble avvist av Bonsaksen og Vålerenga Hockey fikk et mottilbud fra Bonsaksen basert på tilbudet han hadde fått fra Frisk Asker. Vålerenga Hockey kunne dessverre ikke matche det mottilbudet rent økonomisk, hvilket vi beklager. Vi ønsker Bonsaksen lykke til i Frisk Asker, skriver Myrvold i en melding til TV 2.

OVERRASKENDE VALG: Alexander Bonsaksen trodde selv for to uker siden at han skulle ende i moderklubben Vålerenga. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2
OVERRASKENDE VALG: Alexander Bonsaksen trodde selv for to uker siden at han skulle ende i moderklubben Vålerenga. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

Trodde det ble Vålerenga

Dialogen starter for noen uker siden. Da trodde han ikke at han skulle ende i Asker.

– Dette kan jeg være ærlig på. For to uker siden var jeg sikker på at jeg skulle spille for Vålerenga. Det tror jeg Frisk Asker også var. De startet med å si det var ti prosent sjanse for at jeg skulle spille for dem. Men slik som utviklingen ble var dette det beste alternativet for meg, sier han.

– Følte du deg ønsket av Vålerenga?

– Det er ingen hemmelighet at jeg har sterke følelser for Vålerenga. Jeg så for meg å komme hjem og vinne med Vålerenga. Det har vært drømmen hele veien. Jeg vil ikke si så mye om den prosessen, for nå skal jeg ikke spille der, men det er jo litt sånn at hvis du er forelska i en person, men den ikke er forelska i deg, så må man gå videre. Det er litt en sånn følelse jeg sitter igjen med, svarer han.

Bonsaksen fikk et konkret tilbud av moderklubben.

– Ut ifra hva jeg har hørt så er det mange som har prøvd å trekke i tråder for å se om det var mulig å endre på situasjonen, men det er ikke slik det fungerer. Har du bestemt deg og sagt ja til noe så kan du ikke bare trekke det og gå tilbake på det, sier han til TV 2.

Alexander Bonsaksen har signert en toårsavtale med Frisk Asker. Foto: Erlend Borren Kristoffersen.
Alexander Bonsaksen har signert en toårsavtale med Frisk Asker. Foto: Erlend Borren Kristoffersen.

– Kjempestolte

Sportssjef i Frisk Asker, Vidar Wold, bekrefter at klubben tok kontakt uten stor tro på en løsning.

– Vi gikk inn i samtalene om kanskje kunne få det til, men vi var veldig klar over at Alexander er en Vålerenga-gutt på hjertet sitt. Det er han nok i dag også, sier Wold.

De har ikke måtte hentet midler utenfra for å finansiere stjernesigneringen.

– Vi er kjempestolte. Vi så etter en forsvarsgeneral, og når har vi fått den beste i Norge, sier han.

– I norsk målestokk hvor stor er Bonsaksen?

– I norsk målestokk er han en av de største backene vi har hatt. I mine øyne får han en pallplass, svarer Wold.

Jobb utenfor

Som en del av avtalen med Frisk Asker skal Bonsaksen starte så smått i en jobb utenfor isen.

– Jeg har mulighet til å gjøre noe etter karrieren. Det handler om hvilke dører de kan åpne for meg. De har allerede kommet med et forslag til en jobb jeg kan prøve meg litt på. Det er en fantastisk mulighet for meg med null utdannelse. Jeg har gått livets skole og fått fantastisk erfaring som man ikke får på skolebenken, sier han.

Han er ikke i tvil om hva som er ambisjonen.

– Det store målet er å vinne. Alt ligger til rette for at vi kan være et topplag, sier Bonsaksen.

KLAR: Alexander Bonsaksen ble onsdag presentert som Frisk Asker-spiller. Foto: Bildebyrån. Edit: Fredrik Blekstad / TV 2
KLAR: Alexander Bonsaksen ble onsdag presentert som Frisk Asker-spiller. Foto: Bildebyrån. Edit: Fredrik Blekstad / TV 2

– Fallitterklæring

TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik ble tirsdag kveld overrasket da han fikk høre at Bonsaksen vraket Vålerenga.

– Det er en fallitterklæring at en Vålerenga-profil av en sånn dimensjon ikke signerer for Vålerenga når han kommer tilbake til Norge, sa Erevik.

Allerede i februar åpnet Bonsaksen opp til TV 2 om at han så for seg en retur til Norge etter over syv år i utlandet.

Da var han åpen om at det var en avgjørelse som ble tatt med hensyn til familien. 35-åringen og Silje Norendal har sammen en datter, som de ønsker at skal vokse opp i Norge.

Han har blitt mester i Finland to ganger med Tappara. I tre av de siste fire sesongene har han vært kaptein for KooKoo. Tidligere har han spilt flere år i svensk hockey.