Vålerenga slo tilbake mot Lørenskog

Vant 2-0.

vålerenga
vålerenga

Vålerenga sørget for å redusere Lørenskogs forsprang til 2-3 i kamper da lagene møttes i Lørenskog Ishall mandag.

Lørenskog hadde «matchpuck» i best av best-av-sju serien, men scoringer fra Kenneth Larsen og Jonas Oppøyen sørget for 2-0-seier til Vålerenga.

Se målene i videovinduet over!

Vålerenga-målvakt Patrick DesRochers var fullstendig umulig å overliste da VIF sikret en sjette semifinalekamp.

Canadieren stoppet absolutt alt som kom av forsøk på mål fra hjemmelaget. Spesielt redningen da Christian Thygesen hadde omtrent vidåpent mål på stillingen 0-1 var av det utrolige slaget.

Totalt avverget DesRochers 48 skudd. Lørenskog vant skuddstatistikken med 48-21, og det var ingen tvil om hvem som var Vålerengas viktigste mann i Lørenskog ishall. Vertene fikk nok av muligheter til å spille i overtall, men var verken konsentrerte eller presise nok til å få uttelling.

Da James Sixsmith i tillegg slurvet utilgivelig med en pasning i overtallsspill tidlig i annen periode fikk VIFs Jonas Oppøyen en dobbeltsjanse til å sette inn 2-0. Oppøyen satte inn pucken på forsøk nummer to etter en retur fra Jürgen Penker.

Tomålsledelsen var aldri sterkt truet ettersom Lørenskog ikke klarte å overliste Patrick DesRochers. Dermed klarte ikke romerikingene å ta seg til en historisk første NM-finale. Vålerenga reduserte til 2-3 i kamper og ordnet et nytt møte mellom naborivalene i Jordal Amfi onsdag.

Dersom Vålerenga utligner Lørenskogs forsprang skal det hele avgjøres i en sjuende kamp i Lørenskog Ishall.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2