Utvisninger kostet Norge dyrt

Norges ishockeylag avsluttet VM i Tsjekkia med 2-3-tap for Hviterussland etter igjen å ha blitt hardt straffet i undertall.

Ole-Kristian Tollefsen og Norge tapte 2-3 for Hviterussland i VM i ishockey. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Ole-Kristian Tollefsen og Norge tapte 2-3 for Hviterussland i VM i ishockey. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Seier til hviterusserne betyr at de er klar for kvartfinale. Det var klart før kampen startet at Norge ikke kom dit uansett utfall i CEZ Arena i Ostrava tirsdag.

Norge er den nasjonen som har pådratt seg flest to-minuttere i løpet av grunnspillet i elite-VM, og det er laget også blitt hardt straffet for. Norge er også laget med svakest undertallsprosent.

Tre mål i undertall
Slik ble det også mot Hviterussland tirsdag. Det hjalp lite å være like god og bedre i spill fem mot fem, når over- og undertallsspill blir så utslagsgivende.

0-1-scoringen til Hviterussland kom etter 7.29 minutter. Da spilte hviterusserne med én mann mer på isen etter at Morten Ask ble utvist minuttet før. Målet sto kapteinen Alexej Kaljutsjnij bak. Det var Hviterusslands annen scoring i powerplay i løpet av mesterskapet.

Den tredje og fjerde kom midtveis i 2. periode. Først scoret Dmitrij Korobov etter 29.01 minutter da Alexander Bonsaksen var ute med to minutter, og 0-3 kom bare tre minutter senere ved Andrej Kostitsyn. Da var det kaptein Ole-Kristian Tollefsen som var sendt i fryseboksen.

Alle de tre målene kom fra lagets effektive førsterekke. Ingen nasjoner har hatt en mer målkåt rekke enn denne så langt i mesterskapet.

I andre periode reduserte Norge ved Patrick Thoresen, før Mattias Nørstebø scoret Norges andre fem minutter ut i tredje periode. 

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2