SELGES TROLIG: Sverre Rønningen skal kun være detaljer unna å bli Storhamar-spiller. Foto: Annika Byrde
SELGES TROLIG: Sverre Rønningen skal kun være detaljer unna å bli Storhamar-spiller. Foto: Annika Byrde

TV 2 erfarer: Kjøper rivalens landslagsspiller

Alt tyder på at Sverre Rønningen kjøpes ut av kontrakten med Lillehammer.

Etter hva TV 2 erfarer kjøper Storhamar ut nok en Lillehammer-spiller fra kontrakten.

Sverre Rønningen er ønsket av flere klubber. TV 2 har fått bekreftet at Mora IK er interessert i landslagsbacken. HA var først ute med å erfare at Storhamar var interessert i å sikre seg Lillehammer-spilleren.

De siste dagene har det pågått forhandlinger. Etter hva vi får opplyst skal Lillehammer ha stått hardt på sine krav. De har etter hva vi erfarer ønsket seg over 500.000 kroner for spilleren som har kontrakt ut neste sesong. Trolig vil summen bli noe lavere.

I januar kjøpte de målvakten Trym Gran for rundt 250.000 kroner.

Storhamar har etter hva vi erfarer sagt seg villige til å betale den summen om Rønningen forplikter seg til en lengre avtale.

I kontrakten som forhandles skal det ikke være en klausul om at han får gå til Allsvenskan, hvor Mora spiller.

De ønsker langsiktighet, og vil være sikre på at Rønningen ikke går til Mora eller andre klubber i sommer, når sesongen er over.

Det skal i kontrakten være en klausul som gjør at Rønningen kan gå til SHL eller andre toppligaer i Europa.

Sverre Rønningen har ikke besvart våre henvendelser mandag. Det har heller ikke hans agent Anton Borvik eller lederen i Storhamars sportsutvalg Sjur Rakstad-Larsen. Sportslig ansvarlig i Lillehammer Ishockeyklubb, Lars Bergseng, har foreløpig ikke ønsket å kommentere situasjonen til Rønningen.

– Alt er egentlig interessant i denne alderen, men det har ikke skjedd så mye mer. Jeg spiller for Lillehammer og fokuserer på det, svarte Rønningen i forrige uke da vi spurte han om interessen fra Sverige.