MYE FRAFALL I VÅLERENGA ISHOCKEY: Markedssjef i VIF, Glenn Jensen, beskriver en noe dramatisk sesong. Nå håper han på positive endringer for klubben. Foto: TV 2
MYE FRAFALL I VÅLERENGA ISHOCKEY: Markedssjef i VIF, Glenn Jensen, beskriver en noe dramatisk sesong. Nå håper han på positive endringer for klubben. Foto: TV 2

Turbulent sesong for «Iskrigerne»: – På tide med forandringer

GOD MORGEN NORGE (TV 2): De kaller seg «Iskrigerne», men denne sesongen har det vært mer krig på kontoret enn på isen i Vålerenga ishockey.

Vålerenga ishockey startet sesongen som favoritter i ny hall og med et tilsynelatende godt lag. Målet var å ta tilbake tronen i norsk ishockey, men slik ble det ikke.

Sesongen har vært turbulent for «Iskrigerne». De siste ni månedene på Jordal har vært preget av flere trenerbytter og mye frafall i klubbens styre. Nå står de blant annet uten styreleder og hovedtrener.

Glenn Jensen, markedssjef i Vålerenga ishockey, forklarer til God morgen Norge at det arbeides med å fylle plassene. Han mener det kan være positivt for klubben med «nye kluter».

– Det at så mange forlater Vålerenga samtidig gjør det turbulent, innrømmer han.

ALT FOR KLUBBEN: Markedssjef Glenn Jensen og spiller Martin Røymark holder stand i den tradisjonsrike hockey-klubben. Foto: God morgen Norge
ALT FOR KLUBBEN: Markedssjef Glenn Jensen og spiller Martin Røymark holder stand i den tradisjonsrike hockey-klubben. Foto: God morgen Norge

Mye frafall i klubben

Trener Kenneth Larsen ble bedt om å dra allerede to måneder inn i sesongen.

Klubblegenden fikk sparken etter 21 serierunder. I april informerte Espen «Shampo» Knutsen klubben om at han ønsker å gå av. Trenertalentet Simon Stolt Wang og sportssjef Frikk Juell har også forlatt Vålerenga, og hockeyspiller Steffen Søberg ble informert om at han ikke får ny kontrakt.

I styret har også flere valgt å forlate klubben. Jan Tore Kjær valgte å ikke stille til gjenvalg som styreleder, da han ble beskyldt for kuppforsøk. Nestleder i styret, Rune Syversen, forlot sin post og Brede Csiszar trakk seg som varamedlem etter bare seks uker i rollen.

Kort tid senere ble det kjent at Andreas Stene, tidligere Vålerenga-spiller, også forlot sin plass i styret. Arnold Nybo trakk seg også fra styret som styreleder etter knappe to måneder i rollen.

Tapte spiller – valgte rivalen

Det er ikke bare i ledelsen Vålerenga har kjent på turbulens. Etter syv år i utlandet er Alexander Bonsaksen tilbake i Norge, men ikke i kongeblå drakt på Jordal.

Den tidligere Vålerenga-spilleren valgte heller å signere med moderklubbens rival, Frisk Asker, noe Vålerenga-spilleren Martin Røymark syntes var trist.

– Det var trist. Han er jo en god kompis, men nå skal vi være motstandere, så får han heller grue seg når han skal til Jordal på kamp, sier Røymark til God morgen Norge.

Anders Myrvold i Vålerengas sportslige utvalg bekrefter overfor TV 2 at klubben ønsket å signere Bonsaksen.

Skuffet over sesongen

Endringene på trenersiden ga liten effekt under sesongen. Vålerenga endte som nummer fire i serien og røk ut av sluttspillet i kvartfinalen mot erkerival Storhamar. Martin Røymark beskriver lagets prestasjon som «ikke godkjent».

– Vi startet sesongen som favoritter med et sterkt lag på papiret, men vi fikk det ikke helt til og vi leverte ikke etter forventningene i år.

TURBULENT SESONG: Martin Røymark innrømmer at han er skuffet over klubbens prestasjoner denne sesongen. Foto: Kenneth Myhre
TURBULENT SESONG: Martin Røymark innrømmer at han er skuffet over klubbens prestasjoner denne sesongen. Foto: Kenneth Myhre

Om trenerbyttene og frafallet i ledelsen er årsaken til lagets plassering, vet han ikke, men han beskriver blant annet en situasjon der det skjedde et trenerbytte rett før en kamp.

– Vi skulle spille kamp en lørdag, og daværende trener ble sparket fredagen. Som spiller så må man konsentrere seg om kampene, så man får ikke tenkt så mye over det, man må bare forholde seg til det som skjer, sier han og fortsetter;

– Vi ville vinne, og vi hadde et bra nok lagt til det. Da er det skuffende å ryke i kvartfinalen. Det er snakk om små marginer som kunne gjort det bedre, men jeg skal ikke legge skjul på at det ikke var godkjent.

På tide med forandringer

Arbeidet med å bygge opp Vålerenga ishockey er i gang. Med mye frafall i klubben er det fremdeles noen som står på for lagets fremtid. Tidligere spiller og nåværende markedssjef for klubben, Glenn Jensen, er optimistisk.

– Det er vanskelig å si hvorfor folk forlater klubben, men kanskje de tenker at det må noen nye kluter til når laget ikke presterer, sier han og legger til:

– Vi er et par stykker på kontoret som holder tak i det som skjer. Vi får mange oppgaver kastet på oss som vi må få nøstet opp i, og det jobbes godt med tingene nå. Jeg håper vi får på plass ny trener innen kort tid. Mandag kveld er det styremøte, og nå er det på tide med forandringer.

På styremøtet skal det blant annet velges en ny styreleder.

Martin Røymark beskriver sesongen som lang, og innrømmer at det blir spennende å følge klubben i sesong seks av Iskrigerne, som har premiere på TV 2 mandag.

NY SESONG: Nå kommer sesong seks av Iskrigerne, hvor vi får følge klubben gjennom den turbulente sesongen. Foto: TV 2
NY SESONG: Nå kommer sesong seks av Iskrigerne, hvor vi får følge klubben gjennom den turbulente sesongen. Foto: TV 2

De ser begge frem mot neste sesong.

– Det blir nok bra uansett, sier Martin.

– Det blir den første sesongen vi går inn i som forhåpentligvis blir normal på Jordal etter tre år med forsinkelser og pandemi. Jeg har troa på at det skal bli bra, avslutter Glenn.