Thoresen feid ut av KHL-sluttspillet

Patrick Thoresens tid som KHL-mester i ishockey tok slutt tirsdag, da hans SKA St. Petersburg ble feid ut av sluttspillet.

Patrick Thoresen   SKA St. Petersburg. (Foto: Pavel Paprskar/CTK)
Patrick Thoresen SKA St. Petersburg. (Foto: Pavel Paprskar/CTK)

Nordmannen vant med Salavat Julajev i fjor og håpet å gjenta bedriften med sin nye klubb, men det ble bråstopp i semifinalen. Etter tirsdagens 6-1-seier er Dinamo Moskva finaleklar med fire strake seirer.

SKA sløste bort en klar ledelse (3-0 og 4-2) i den første kampen på hjemmeis og tapte etter forlengning. Siden har ikke Dinamo vært til å stoppe.

Thoresens lag hadde kniven på strupen tirsdag, men allerede etter 14.08 sto det 3-0 til hjemmelaget. Denis Mosalev scoret ledermålet etter drøyt fem minutter. Mikhail Anisin doblet ledelsen i overtall, før Leonid Komarov gjorde 3-0 i undertall.

I midtperioden økte Konstantin Gorovikov med et nytt undertallsmål før Anisin scoret to ganger til og fullførte sitt hat trick. Dimitrij Kalinins redusering var mager trøst for utslåtte SKA-spillere.

Thoresen spilte 15.12 minutter, vant 9 av 15 dropper og hadde to skudd på mål. Han pådro seg også en to minutters utvisning i den målløse 3. perioden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2