Strandfeldt-show og stø kurs for Stavanger

Martin Strandfeldt scoret alle målene mot Lillehammer.

Oilers (Foto: Digitalsport)

Stavanger-Lillehammer 3-0:

Martin Strandfeldt scoret alle målene da Stavanger Oilers beseiret Lillehammer 3-0 i ishockeyens eliteserie lørdag.

Se scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

Regjerende dobbeltmester Stavanger holder dermed på forspranget til de nærmeste konkurrentene på tabelltoppen. Før søndagens kamper har siddisene sju poengs luke ned til nærmeste konkurrent Lørenskog.

Lørdagens oppgjør i Oilers' nye storstue var lenge målfattig, tross et enormt overtak til vertene i antall skudd mot mål. Etter to perioder hadde hjemmelaget hele 42-13 i avslutninger mot motstanderens keeper. Lillehammer kom fra en sterk 6-4-seier mot Stavangers topprival Vålerenga torsdag, men hadde lite å stille opp med mot serielederen.

GET-ligaen: Tabell | Terminliste

Martin Strandfeldt ordnet jubel blant de 3751 tilskuerne da han endelig overlistet Lillehammer-målvakt Ryan Nie i overtallsspill. Da hadde Oilers bombardert gjestene med skudd i 28 minutter. Lars Peder-Nagel og Tim Kunes sto for forarbeidet til scoringen.

Knapt to minutter av sluttperioden var spilt da svenske Strandfeldt doblet ledelsen. Rekkekameratene Juha-Pekka Loikas og Christian Dahl-Andersen noterte seg for assists på målet. Det betydde at Dahl-Andersen, som er eliteseriens definitive poengkonge, har kommet på poengstatistikken i hele 26 kamper på rad. 23 mål og 36 assist har 32-åringen stått for.

Se alle GET-ligakampene direkte på TV 2 Sumo!

Stavangers poengsanker nummer én ordnet også en ny målgivende da Martin Strandfeldt fullførte hattricket sitt. 3-0 ble satt inn av svensken fire minutter før full tid. Også ble det assist på Loikas, tredjemann i Oilers superreke.

I lørdagens andre seriekamp vant Sparta hele 6-1 over Tønsberg. (©NTB)

Sparta-Tønsberg 6-1 | TV 2 PLAY: Se sammendrag her