VIL MED: Mathias Emilio Pettersen har veldig lyst til å bidra for det norske ishockeylandslaget. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund
VIL MED: Mathias Emilio Pettersen har veldig lyst til å bidra for det norske ishockeylandslaget. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Stortalent med lovnad til norske supportere: – Det største for meg

Han har slått egne rekorder og er bedre enn noen gang. Mathias Emilio Pettersen drømmer om NHL-beskjed og kommer med lovnad til det norske landslaget.

Oslo-mannen som i mange år har banket på NHL-døra, har denne sesongen slått egne rekorder og stilt seg langt frem i køen av spillere som kjemper for å få sjansen i verdens beste hockeyliga.

Det vet han godt, men til tross for stadig mer oppmerksomhet er Mathias Emilio Pettersen imponerende rolig og fokusert. Han forsøker å tenke minimalt på alt han ikke kan bestemme.

Sjansen kan komme når som helst. Pettersen kan bli den neste nordmannen som gir Mats Zuccarello selskap i NHL.

I SLAGET: Mathias Emilio Pettersen under en sommerøkt med padel hjemme i Norge, hvor TV 2 var til stede. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
I SLAGET: Mathias Emilio Pettersen under en sommerøkt med padel hjemme i Norge, hvor TV 2 var til stede. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

– Jeg tenker vel litt mer på det enn jeg har gjort tidligere sesonger. Men jeg føler det beste for meg er å ikke fokusere på når det kommer. Jeg må fortsette å utvikle meg og bli bedre. Det fokuserer jeg på. Jeg må holde spillet oppe, sier 22-åringen.

Disse beskjedene får han

I sin personlige rekordsesong i AHL, har han så langt vært blant spillerne som har produsert flest målpoeng for Calgary Wranglers.

Han er fornøyd, men mest opptatt av hva som kan bli bedre.

– Det som er utfordringen nå er å holde opp og kunne fortsette å spille mitt spill. Nå går vi inn i den tiden hvor lag er mer satt og spiller mer fysisk. Det er når vi kommer til sluttspillet at man har ekstra lyst til å være god. Jeg må fortsette å ha lyst på pucken, bruke farten min og ha selvtillit til å holde på pucken. Tilbakemeldingene er å fortsette med det jeg har gjort, sier Pettersen på telefon fra Canada.

– Får du høre noe om det kan åpne seg en mulighet for spill i NHL?

– Det er ikke stilen til trenerne våre. De prater om ting vi kan gjøre på nivået vi er for å komme dit. Så det er heller noe vi må føle på selv. Jeg prøver hele tiden å jobbe for å få plass. Det er det man har lyst til, men det er ikke noe vi snakker så mye om, svarer han.

Pettersens tidligere rekord for målpoeng i ligaen ble satt forrige sesong. Da endte han på 26 målpoeng på 59 kamper. Nå står han med 29 på 36 kamper.

VIL MED: Mathias Emilio Pettersen har et stort ønske om å bidra på det norske landslaget. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund
VIL MED: Mathias Emilio Pettersen har et stort ønske om å bidra på det norske landslaget. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

– Det har gått veldig bra. Jeg hadde en kort periode, med 2-3 kamper hvor ting ikke satt så bra, men nå er jeg tilbake på sporet. Det har vært veldig deilig. Det har vært en god sesong for laget, og det er en viktig sesong for meg, sier Pettersen.

Calgary Wranglers-spilleren forteller at selvtilliten er slik han ønsker den skal være. Han tør å gjøre det han vil, og han ser at det fungerer.

22-åringen mener at han har tatt steg og rett og slett blitt en bedre hockeyspiller.

– Jeg er ikke ukomfortabel i noen deler av spillet. Pucken har gått inn for meg. Defensivt har jeg kanskje blitt litt "eldre" i spillet. Jeg føler at jeg kan håndtere det fysiske. Jeg har fått sjansen til å spille flere minutter denne sesongen. Det er viktig. Jeg må fortsette å forsøke å spille på den måten jeg ønsker hver kamp, sier den 178 centimeter høye Oslo-mannen.

Flyr eventuelt rett til VM

Han er bedre enn noen gang, men talentet tar ikke av. Han har jobbet i så mange år for å komme dit han nå er og han skal fortsette å jobbe beinhardt for å nå sine store mål.

– Jeg har klart å komme meg hit, men nå må jeg også klare å vise at jeg kan levere det samme resten av sesongen. Jeg må holde fokus på det som kommer, og ikke skru av og bli for komfortabel. Nå må jeg fortsette med det jeg har gjort, sier han.

Wranglers topper i skrivende stund tabellen i sin avdeling. Det gir naturligvis høye forventninger uker før sluttspillet begynner.

Der har Pettersen og lagkameratene et stort ønske om å nå langt, helst til topps, men skulle det ikke gå slik, er han ikke i tvil om hva han skal - om han er ønsket.

Tas han ut i den norske landslagstroppen til VM i mai, er han ikke i tvil om at han setter seg på flyet rett til Latvia om hans lag ryker ut, sesongen er over og han dermed har mulighet til å bidra i landslagssjef Tobias Johansson sitt første VM.

– Det er noe jeg gjør med en gang om jeg får muligheten. Selvfølgelig er det noe jeg har lyst til å gjøre. Er jeg i planene til Norge, har jeg lyst til å gjøre det. Det største for meg er å spille for Norge, sier spilleren som håper å steget opp til NHL.

Han vil i så fall bli den niende nordmannen som får spilletid i NHL.