Storhamar trues av konkurs

Gjelden til Storhamar er på 8-9 millioner kroner, skriver Hamar Arbeiderblad.

PENGEPROBLEMER: Joakim Jensens Storhamar Dragons sliter økonomisk. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
PENGEPROBLEMER: Joakim Jensens Storhamar Dragons sliter økonomisk. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

5. oktober møtes det nye styret i Storhamar Dragons AS. De jobber med å få full oversikt over den vanskelige økonomiske situasjonen. Ifølge HA-sporten skylder ishockeyklubben sitt eget AS 3,4 millioner kroner. Totalt skal gjelden i klubben og aksjeselskapet være på 8-9 millioner kroner. Nå sliter klubbens aksjeselskap å gjøre opp for seg. Kari Hoel, som fungerte som daglig leder, trakk seg i forrige uke fordi hun mente det ble drevet på kreditors regning.

Ifølge lokalavisen vil bobestyrer se om det er mulig å drive inn gjelden på nesten 3,5 millioner kroner. Dersom det ikke er mulig, vil også klubben risikere å bli slått konkurs. Det er kun seniorhockeyen som blir rammet, for Storhamar har skilt ut yngres avdeling.

- Det blir feil å si noe før møtet vi skal ha 5. oktober. Fram til da jobber alle styremedlemmene på hvert sitt område for å finne løsninger, sier talsmann for klubbstyret Arne S. Hansen, som også er valgt inn i det nye aksjeselskapet.

- Men når du snakker om konkurs, så kan jeg i hvert fall si at jeg er ikke der nå, sier Hansen videre til HA-sporten. Like sikker er ikke hovedlagets leder Morten Saxrud, som etter å ha sjekket avisens opplysninger svarer følgende:

- Dette høres ikke bra ut. Det er som du sier at hvis aksjeselskapet går konkurs, så ryker også klubben. Jeg vet ikke om klubbstyret er klar over dette. Vi er nødt til å komme i gang med en prosess på dette, sier Saxrud. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2