Pittsburghs første tap på én måned

Etter 12 kamper uten tap måtte Pittsburgh natt til onsdag se seg slått 2-3 av Philadelphia.

Pittsburgh Penguins sto uten tap i den nordamerikanske ishockeyserien siden 15. november. Med seieren tok Philadelphia Flyers, som nå er best i Eastern Conference, over ledelsen i Atlantic-divisjonen. Pittsburgh følger poenget bak.

- Vi snakker om at vi vil være det beste laget i serien, og dette var en mulighet der vi kunne gjøre alt på egen hånd. Vi trengte ikke hjelp fra noen andre for å klare det. Det føles bra. Vi er der vi vil være, men skal bare glede oss over dette i tre minutter før vi konsentrerer oss om Montreal (neste motstander), sa Philadelphia Flyers-trener Peter Laviolette.

Kampens beste spiller, Scott Hartnell - kjent fra sin tid i Vålerenga -, avgjorde bataljen midtveis i tredje periode. I overtall styrte Hartnell inn en avslutning fra Chris Pronger. Pittsburgh hadde to ganger utlignet vertenes ledelse ved mål av en friskmeldt Jevgenij Malkin, men den tredje gangen maktet ikke laget å reise seg. Dermed ble det tap for første gang på én måneds NHL-spill. Poengkongen Sidney Crosby hadde målgivende ved begge Pittsburgh mål, og er dermed oppe i 19 strake kamper med poeng.

- Ingen liker å tape, og det at vi hadde vunnet så mange på rad forandrer ikke på det, sa Crosby.

Claude Giroux og Nikolay Zjerdev scoret Flyers to første mål foran 19.824 tilskuere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2