GIR OPP: Mats Zuccarello har ikke tro på at han får spille NHL-hockey på norsk jord. Foto: Roald, Berit
GIR OPP: Mats Zuccarello har ikke tro på at han får spille NHL-hockey på norsk jord. Foto: Roald, Berit

Oppgitt Zucca: – Når Norge får ut finger'n har jeg nok lagt opp

Mats Zuccarello skulle gjerne sett at NHL Global Series kom til norsk jord, men ser ikke for seg at en stor nok arena vil være bygget før han selv har lagt opp.

– Når Norge som land får ut finger'n og bygger noen idrettsanlegg, har nok jeg lagt opp, for å si det sånn, sier den 30 år gamle New York Rangers-stjernen til NTB.

11. august har han med seg en hel haug av NHL-stjerner for å spille veldedighetskamp på Ullevaal stadion i «Summer Classic», men noen NHL-kamp på norsk jord ser han på som svært lite sannsynlig i løpet av sin aktive spillerkarriere.

I november 2017 ble to grunnspillkamper i NHL spilt i Globen i Sverige. I år skal Global Series innom finske Helsinki, men det aldri har blitt arrangert i Norge.

Zucca mener det må større haller til for at det ypperste selskap innen ishockey vil forflytte seg til Norge for noen dager.

– Det er nok noen år unna, ja. Vi må ha noen større arenaer enn det vi har her. Vi er ganske sent utviklet på det med å lære å bygge, virker det som.

– Ikke for å være slem, men vi har ikke noen store nok haller, og det virker ikke som det er blitt prioritert å bygge store idrettsanlegg i Norge de siste årene. At det kommer kunstgressbaner er kanskje det viktigste, men det er også viktig å ha en arena som vi kan vise fram som et stolt møtepunkt på enten landslagskamper eller hva det måtte være. Det har vi ikke.

Bygger laget på nytt

30-åringen er en stor stjerne i verdens beste ishockeyliga. 1. januar i år deltok han i årets NHL Winter Classic da hans New York Rangers møtte Buffalo Sabres i New York.

Hans New York-lag gjennomført en meget svak fjorårssesong og gikk glipp av en plass i sluttspillet. Flere store profiler er borte fra klubben, som nå ønsker å bygge på nytt med unge stortalenter.

– Vi har masse unge spillere, men vi må få noen andre også, hvis ikke blir det en veldig tung sesong igjen. Det er klart det vil ta noen år før vi er tilbake i toppen når vi skal bygge opp laget på nytt, men klubben har sagt at det skal være en kort gjenoppbyggingsperiode, forteller han.

Kan forlate Rangers

Veteranen har, i likhet med flere andre Rangers-profiler, vært linket vekk fra klubben i lang tid.

Rangers-laget hadde i natt tre valg i den første runden av draften, og kunne i realiteten byttet bort Zuccarello mot et høyere eller flere draftvalg.

Nordmannen er imidlertid fortsatt under kontrakt med klubben fra New York, men ryktene vil fortsette utover sommeren.

1. juli har 30-åringen mulighet til å signere en kontraktsforlengelse med Rangers ettersom det da er under ett år til hans nåværende går ut.

Aller helst ønsker han å bli i klubben som spiller i det han omtaler som sitt andre hjem.

– Det er det jeg har lyst til, men skjer det (å bli tradet), så er det nye utfordringer, og det får man bare ta på strak arm. New York er mitt andre hjem og det er med fansen og i den klubben jeg trives best. Jeg blir jo veldig lei meg om jeg må dra, men samtidig handler det da om å se fram mot nye utfordringer.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2