IKKE FERDIG: Trener Roy Johansen må smøre seg med tålmodighet. Foto: Nesvold, Jon Olav
IKKE FERDIG: Trener Roy Johansen må smøre seg med tålmodighet. Foto: Nesvold, Jon Olav

Nye Jordal Amfi blir ett år forsinket

Byggingen av Vålerengas ishockeys nye hjemmearena på Jordal er ett år på etterskudd. Hockeyforbundet er skuffet.

Forsinkelsen framkommer i en felles pressemelding fra Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune og Bymiljøetaten.

Årsaken til den kraftige forsinkelsen oppgis å være at grunnarbeidene til den nye hockeyarenaen er mer komplisert enn først antatt. Samtidig understrekes det at forsinkelsen så langt ikke har utløst noen behov for økonomiske tilleggsbevilgninger.

– Kompliserte grunnarbeider gjør at nye Jordal Amfi vil stå ferdig først til seriestart høsten 2019. Vi har stor forståelse for at mange vil bli skuffet over at det tar lenger tid å bygge hallen enn forventet. Vi bygger for brukerne, og vi vet at mange gleder seg til ny hall står klar, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Skuffelse i forbundet

I Norges Ishockeyforbund kom ikke tirsdagens beskjed om utsettelse som en overraskelse. Generalsekretær Ottar Eide retter samtidig kritikk mot prosessen bak.

– Dette er veldig skuffende, og det er merkelig at en så stor forsinkelse ikke har vært varslet tidligere. Vi er forundret over hvordan styringen av prosjektet har vært, sier han til NTB.

Eide sier videre at hockeyforbundet i lengre tid har etterlyst en avklaring rundt hvor lang forsinkelsen i byggearbeidet ville bli.

– Vi fryktet at forsinkelsen kunne bli så stor som dette, sier han.

Nå må forbundsledelsen gå i dialog med Vålerenga om klubbens videre arenasituasjon.

– Dette får selvfølgelig kjempestore konsekvenser for dem. Klubben får nå en helt annen is-situasjon i ytterligere ett år. Vi må i samarbeid med dem finne ut om de skal fortsette å spille kamper på Furuset. Samtidig forventer jeg at kommunen tar ansvar her, sier generalsekretær Eide.

Bekk til besvær

Komplikasjonene i grunnarbeidene skyldes i hovedsak at Hovinbekken, som ledes i kulvert under det nordøstre hjørnet av hallen, ligger høyere enn antatt. I tillegg skal det være påvist større mengder alunskifer og syredannende bergarter.

– Både kulverten og kompliserte grunnforhold er beskrevet og vurdert som risikomomenter i vårt forprosjekt, men det var først etter at den gamle hallen ble fjernet at det var mulig å slå fast omfanget. Vårt fokus er å gjennomføre arbeidene slik at hallen kan åpnes til sesongstart 2019 innenfor bystyrets vedtatte kostnadsramme, sier Grimsby.

I påvente av at den nye hallen skal stå ferdig, spiller Vålerengas ishockeyherrer i øyeblikket sine hjemmekamper i Furuset Forum.

– Etter at vi nå har mottatt informasjon om forsinkelsen, vil vi gå i dialog med brukerne for å finne gode, midlertidige løsninger og så langt som mulig minimere ulempene i den utvidede byggeperioden, sier direktør Gerd Robsahm Kjørven i Bymiljøetaten.

Mer innhold fra TV 2