Alex Ovetsjkin vinker til Capitals-fansen etter sitt 767. mål i NHL. Foto: Rob Carr
Alex Ovetsjkin vinker til Capitals-fansen etter sitt 767. mål i NHL. Foto: Rob Carr

Målmaskinen tok nytt byks på rekordliste

Alex Ovetsjkin (36) klatret til tredjeplass på scoringslisten i NHL.

Alex Ovetsjkin passerte i natt superveteranen Jaromir Jagr (50) som nummer tre på scoringslisten i NHL. Han scoret sitt 767. mål i NHL mot New York Islanders.

Han er fortsatt bak Gordie Howe (801) og legendariske Wayne Gretzky (894).

Russeren står med 17 sesonger i Washington og 1256 kamper i NHL. Etter kampen var han åpenbart glad.

– Det er veldig kult. Å passere de navnene, legender, det er historie. Det kommer til å være for alltid, men jeg håper noen kommer til slå rekorden min, vi får se, sa Ovetsjkin i natt.

Han ble også hyllet av flere legender. Blant annet Jaromir Jagr, som står med 24 sesonger i NHL, og er nå den fjerde mestscorende spilleren i NHL.

– Alex «The great 8», nå er du den ledende NHL-scoreren blant europeiske spillere, men fortsett å score mål. Fortsett å score. Fordi, som du vet, har jeg ikke lagt opp som hockeyspiller enda, og det er en mulighet for at jeg kommer tilbake til NHL og prøver å ta deg igjen, sa han på en video på Twitter med glimt i øyet.

– Enorm milepæl

Ovetsjkin scoret to mål mot Calgary Flames 8. mars og stod da likt med Jaromir Jagr. Etter to målløse kamper tok han endelig over tredjeplassen i natt med 4:58 igjen i den tredje perioden. Capitals-trener Peter Laviolette var tydelig stolt over sin elev etter kampen.

– Det er en enorm milepæl. Ligaen har holdt på i lang tid, og det har vært mange spillere i NHL. Det å komme seg inn på tredje plass gjennom alle tider og passere enorme spillere som Jaromir Jagr, jeg hadde muligheten til å trene han (i Philadelphia Flyers) og for en spiller han var. Det å passere han er utrolig spesielt for «Ovi» og familien hans, sa treneren etter kampen.