SCORET TRE: Jevgenij Malkin scoret tre mål mot Finland. (Foto: Markku Ulander/Ap)
SCORET TRE: Jevgenij Malkin scoret tre mål mot Finland. (Foto: Markku Ulander/Ap)

Malkin senket Finland i ishockey-VM

Finlands drømmer om VM-gull på hjemmeis ble knust av en brennhet Jevgenij Malkin. Han vartet opp med hattrick da Russland vant lørdagens semifinale 6-2.

Dermed må den regjerende verdensmesteren nøye seg med bronsekamp mot Tsjekkia søndag. Russland spiller finale mot overraskelseslaget Slovakia. Ikke siden Sovjetunionen i 1986 har hjemmelaget vunnet gull i ishockey-VM.

– Vi ble overkjørt i dag. Sifrene er stygge, men det gremmer meg ekstra at vi kunne kjempet om seieren om vi hadde prestert slik vi kan, sa finnenes landslagssjef Jukka Jalonen.

Janne Niskala ga Finland ledelsen, men to sene mål fra Malkin i åpningsperioden gjorde at Russland snudde til 2-1.

– Vi hadde studert det finske spillet og lært av det. Det ga resultater, sa Russlands landslagssjef Zinetula Biljaletdinov.

Malkin måtte ha en pause i midtperioden etter å ha fått et ublidt møte med vantet. Pittsburgh-stjernen kom tilbake på isen og senket Finland med 4-1-målet.

Da kastet jublende russiske fans sine luer inn på isen. Malkin har gjort hele ti mål i årets VM.

Alexander Ovetsjkin satte inn 3-1-målet, mens Denis Kolarev og Sergej Sjirokov ordnet russernes to siste scoringer før Mikael Granlund reduserte mot slutten for Finland.

– Det var en vanskelig kamp, mye vanskeligere enn det ser ut som på resultattavla. Finnene kjempet med nebb og klør, og det var heldig at vi greide å score to ganger før første pause, sa Malkin.

Russland vant større mot Finland enn i kvartfinalen mot Norge (5-2). (©NTB)

Mer innhold fra TV 2