HAR FUNNET NY KLUBB: Lars Volden klar for Rögle. 
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
HAR FUNNET NY KLUBB: Lars Volden klar for Rögle. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Lars Volden til Rögle

- Jeg må spille flere kamper for å komme meg videre i karrieren, sier landslagsmålvakt i ishockey Lars Volden til TV 2. Derfor går turen fra finske Espoo Blues til svenske Rögle i sommer.

21-åringen har de fire siste årene spilt for finske Espoo, tre av dem for seniorlaget. Nå skal han vokte målet til Rögle, som spiller i Allsvenskan (nivå to i Sverige).

- De har vist interesse for meg siden januar og da falt det ganske naturlig. De er en satsende klubb som vil opp og fram, målet deres er å komme seg opp i Eliteserien neste år, sier Volden til TV 2. 

Frykter ikke benkesliting

Rögle har også hentet den svenske keeperen Stefan Ridderwall hjem fra tyske Düsseldorfer, men Volden frykter ikke å igjen måtte slite benken, noe han har måttet i Espoo den siste tida.

- De har ikke lovet noen av keeperne førstekeeperplassen, så det blir konkurranse om plassen. Men sånn er det overalt, man på fighte for å få spille og jeg ville ikke la denne muligheten gå fra meg. Det er en trygg klubb og nå slipper jeg å gå inn i VM og sommer kontraktsløs, argumenterer 21-åringen.

- Jeg kommer til å gjøre mer enn det jeg kan for å få spille, legger han til.

For nå er det førstelagsspill som gjelder for keeperen, som tross sin unge alder skal inn i sin tredje VM-turnering, i tillegg til OL-deltakelsen i Sotsji.

- Hvis jeg hadde dratt til en Eliteserie-klubb i Sverige så hadde jeg nok blitt backupmålvakt, og da spiller man maks 10-20 kamper i året - det er ikke nok. Jeg må spille minst 35-40 for å komme meg videre i karrieren, mener Volden.

Blitt anbefalt klubben

Tidligere har Vålerenga-back Aleksander Bonsaksen spilt to sesonger i Rögle fra 2011 til 2013. 

- Jeg har snakka litt med Bonsaksen under OL og han har bare gode erfaringer med klubben, det samme har agenten min, så jeg gleder meg til å komme i gang. 

I Rögle ser de fram til å få den unge nordmannen med på laget. 

– Han er en storvokst keeper som spiller modent og er veldig rask. Vi ser stort potensial i ham, sier Rögles sportssjef Anders Carlsson i en pressemelding.

Mer innhold fra TV 2