Larrivée slo klubbrekorden da Storhamar utlignet NM-finalen: – Jeg skal sove godt i kveld

Med to kjappe scoringer på tampen trygget Christian Larrivée seieren da Storhamar slo Frisk Asker 5-1 i NM-finalen i ishockey. Dermed står det 2-2 sammenlagt.

Den canadiske 36-åringen tangerte først Ole Eskild Dahlstrøms klubbrekord da han gjorde sitt 48. sluttspillmål i Storhamar-drakta. Minuttet etterpå var Larrivée forbi og tronet øverst på lista. I siste sekund la Mikael Dokken på til 5-1.

Se sammendraget fra kampen i videovinduet øverst!

Larrivée var ikke klar over rekorden selv etter kampslutt.

– Det visste jeg ikke. Det er gøy. Jeg skal sove godt i kveld, men det er ikke ferdig. Det er 2-2 og flere kamper igjen. Vi skal krige helt til slutten, sier Christian Larrivée til TV 2.

Med torsdagens borteseier blir det minst to kamper til i årets finaleserie. Lagene møtes på nytt lørdag i Hamar, mens det blir ny kamp i Asker mandag.

– Det er helt klart en utrolig viktig seier for oss. Det var er ny tøff kamp. Jeg synes Frisk skaper mest og jeg ser en del svakheter hos oss, men vi skaper mye selv og keeperen deres står igjen godt, sier Patrick Thoresen etter kampen og setter ord på svakhetene til Storhamar:

– Vi slurver litt i egen sone og gir fra oss for mye puck. De kommer på for mange farlige overganger. Så vi har litt å rette opp i spillet vårt. Vi er ikke helt fornøyde.

Frisk Asker syntes å være på gang i andre halvdel av midtperioden, men jakten på utligningen døde helt ut de siste 20 minuttene. Det var vertene som måtte score, men de maktet ikke å skape sjanser etter den siste pausepraten. Det til tross for at de nesten var fire minutter i overtall.

Skuddstatistikken i tredje periode sa alt: 11-2 til Storhamar. Totalt hadde hedmarkingene 35 skudd mot Frisks 29.

Nerve

Storhamar fikk en pangstart på det fjerde finaleoppgjøret. Allerede før tre minutter spilt kunne en liggende Patrick Thoresen gi gjestene 1-0. I forkant hadde han på mesterlig vis fintet seg forbi Frisk-backen Nicolay Eiken Andresen.

I overtall doblet Robin Dahlstrøm borteledelsen etter litt over ti minutter. Han styrte inn et skudd fra Kurt Davis.

Frisk Asker så ut til å kunne få en tung kveld i egen hall, men veteranen Petter Kristiansens 1-2-redusering etter 12.35 ga en nerve som skulle vare gjennom hele kampen.

Ustrukturert

Selv om målene uteble, var midtperioden av det heftige og nokså ustrukturerte slaget. Begge lag radet opp sjanser, og etter hvert var det vertene som hadde grepet initiativet.

Ti sekunder før den siste pausen satte Viktor Granholm et skudd i krysstolpen.

– Dette var litt sånn hockey Asker ønsker å spille, og vi lar dem å få gjøre det. Nå må vi skjerpe oss, sa Steffen Thoresen til TV 2 og viste til at perioden var av det svært åpne slaget.

Det ble gjort tydelige grep hos bortelaget. I siste periode hadde de langt bedre kontroll på Frisk Asker, som plutselig var uvanlig bleke.

(©NTB/ TV 2)

Mer innhold fra TV 2