Lagene var på vei inn til pause – så brøt det ut heftig slåsskamp

Påstand om rasistisk sjikane er tilbakevist av begge klubber.

Stavanger Oilers-Grüner 9-2

Stavanger Oilers valset over tabelljumbo Grüner og vant til slutt 9-2.

Etter andre periode ledet den suverene serielederen 5-0. Flere Oilers-spillere var allerede godt inne i spillertunnelen da det brøt ut en slåsskamp på isen.

To spillere stoppet opp da de fikk med seg hva som skjedde:

Tommy Kristiansen og Grüner-spiller Eirik Sirum hamret løs på hverandre.

Det hele endte i en brytekamp i sittende stilling på isen. Da skilte dommerne duoen fra hverandre.

– Åpenbart blitt sagt ting langt over streken

Både Kristiansen og Sirum fikk matchstraff.

– Jeg tenker at det åpenbart har blitt sagt ting som er langt over streken når Kristiansen reagerer som han gjør. Han er inne i spillerboksen og plutselig hopper han over gjerdet og setter i gang, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik og understreker:

– Reaksjonen tilsier at kommunikasjonen var uakseptabel.

Sent onsdag kveld har Oilers publisert en pressemelding der de dementerer at Eirik Sirum skal ha sagt noe sjikanerende eller krenkende mot deres spiller Tommy Kristiansen.

– I ettertid har det i enkelte kanaler blitt hevdet at situasjonen inneholdt sjikane av rasistisk krenkende karakter mot Tommy Kristiansen. På vegne av involverte spillerne og klubbene Stavanger Oilers og Grüner Ishockey vil vi med dette slå fast at så IKKE er tilfelle, skriver Oilers på sin hjemmeside.

– Det var veldig godt å høre, for slik vil vi ikke ha det på en ishockeybane, sier Erevik etter pressemeldingen ble publisert.

At både Kristiansen og Sirum står oppført med matchstraff, betyr i utgangspunktet minimum én kamp karantene.

– Da blir det opp til domsutvalget å utmåle straff når alle har kommet med sin forklaring. Minimum blir det én kamp, vanligvis litt mer, kanskje to, forklarer Erevik.

Slik var kampen

Stavanger har distansert samtlige konkurrenter i kampen om seriemesterskapet denne sesongen, og rogalandsklubben var aldri i nærheten av å gå på et feilskjær på egen is torsdag.

Til det var klasseforskjellen for stor på serielederen og tabelljumboen fra Oslo.

Det gikk ikke mer enn drøye to minutter før hjemmelaget tok ledelsen ved amerikanske Gregory Mauldin. Deretter doblet Nolan Zajac ledelsen, før Mauldin gjorde sitt andre mål for kvelden tidlig i midtperioden.

Etter to perioder sto det 5-0, og tre minutter ut i den tredje satte Ludvik Hoff inn 6-0 alene med Grüner-målvakt Misa Pietilä. På det tidspunktet var hjemmelaget til og med i undertall på isen.

Ingen opphenting

Da lagene møttes i Stavanger i oktober i fjor ledet også serielederen 6-0, men slapp da overraskende inn fire mål i siste periode. Også torsdag reduserte Grüner til 1-6, men hjemmepublikummet behøvde aldri være redd for at vertene på ny skulle slippe Oslo-laget innpå seg i målprotokollen.

Håvard Steens redusering ble nemlig etterfulgt av en ny Stavanger-scoring. Steinar Klavestad sto bak 7-1-målet. Deretter satte Markus Søberg fart, dro seg inn foran Grüner-målvakt Pietilä og satte sikkert inn 8-1.

Navnebror Markus Vikingstad fortsatte målfesten med å sette inn 9-1 tre minutter før slutt, og da ble det magertrøst for gjestene at tsjekkiske Vojtech Zounek satte inn 9-2 på tampen.

Dermed har høytflyvende Stavanger fortsatt stø kurs mot et suverent seriemesterskap.

Storhamar-smell

Torsdag økte i tillegg forspranget til serietoer Storhamar som følge av at hedmarksklubben røk 2-4 for Manglerud Star på bortebane.

Mathias Trygg ledet an for Oslo-klubben med to scoringer. Matthew Prapavessis skapte spenning da han reduserte til 2-3 for Storhamar tidlig i siste periode, men Steffen Ratejczak sikret seieren for hjemmelaget med sin 4-2-scoring.

Manglerud-målvakt Ole Morten Furseth var også i lange perioder i det umulige hjørnet og bidro sterkt til seieren.

Dermed skiller det nå 18 poeng mellom ledende Stavanger og Storhamar. Deretter følger Lillehammer, som slo Stjernen 4-2 på hjemmebane torsdag.

I Sarpsborg tok Frisk Asker en sterk 3-2-seier over Sparta. Asker-klubben er dermed fortsatt kun poenget bak Lillehammer på tabellen.

Vålerenga på sin side tre poeng med 4-1-seier over Narvik. Gustaf Berling scoret to ganger for Oslo-klubben.

Mer innhold fra TV 2