Knuste storlaget og vant trenerduellen

Roy Johansen gikk seirende ut av trenerduellen, da Manglerud Star knuste Storhamar.

Manglerud Star - Storhamar 4-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det var Manglerud Stars Roy Johansen som gikk seirende ut av trenerduellen med Petter Thoresen fra Storhamar torsdag. Begge har vært landslagssjefer og er to av norsk ishockeys største trenere.

Johansen og Manglerud Star vant kampen 4-2.

– Jeg er veldig skuffet. Det er skikkelig synd at vi ikke klarte å dukke opp og gjøre en bedre prestasjon. Vi vet at det ligger på oss i denne type kamper. Vi senket oss ti prosent, og da kan du tape mot lag som du anser som svakere enn oss, sier Storhamar-spiller Patrick Thoresen til TV 2.

Det var ingen tvil om at det var Petter Thoresens lag som var favoritter før kampstart, men Storhamar kom til Oslo uten nøkkelspiller Martin Rønnild.

Hjemmelaget manglet nøkkelspilleren Steffen Thoresen.

Johansens Manglerud Star tok en overraskende, men svært imponerende seier.

Hjemmelaget svarte

Det var en fartsfylt åpning på kampen hvor begge lags keepere fikk kjenne litt på pucken.

Den første nevneverdige muligheten var det Storhamar som hadde. Jacob Berglund fant Patrick Thoresen på bakre stolpe, men kapteinen klarte ikke å styre pucken i mål.

Storhamar var det førende laget, og Petter Birkheim Andersen sendte først pucken i stolpen, før de med seks minutter igjen av perioden fikk uttelling.

Jacob Lundell Noer sitt skudd endte i mål. Speakeren i Manglerudhallen ropte opp Andreas Dahl som målscorer, og på reprisen kan man se at trønderen var innom skuddet til Noer.

Sekunder før Jonas Djupvik Løvlie hadde sonet ferdig sine to minutter, utlignet hjemmelaget. Mats Henriksen fikk slengt frem kølla og styrt pucken i mål.

Flere mål ble det ikke i den første perioden. Den endte 1-1.

I eget mål

Thoresen ble servert en god mulighet tidlig i andre periode, men pucken spratt over bladet.

Eskild Bakke Olsen prøvde seg med et godt skudd, men traff ikke nettmaskene.

Manglerud Star var så centimetere unna å ta ledelsen. Markus Stensrud kunne med lettelse se at pucken gikk stolpe ut bak ryggen sin.

– En gigantisk sjanse, sa TV 2s kommentator Haakon Thon.

Peter Quenneville fikk så en kjempesjanse til å score. Thoresen fant lagkameraten foran mål, men det ville seg ikke for Queeneville.

Storhamar tok gradvis mer og mer kontroll over perioden. Skuddene var mange, men de klarte ikke å overliste Mangleruds keeper.

Med fem minutter igjen av perioden måtte Birkheim Andersen sette seg ved siden av Thoresen i utvisningsboksen, og hjemmelaget spilte med det 5 mot 3.

Det klarte de å utnytte. Parker Bowles ble kreditert scoringen. Hans skudd gikk via kølla til Adrian Saxrud Danielsen og videre inn i mål.

Manglerud Star gikk til pause med en overraskende 2-1-ledelse, og det var Storhamar som hadde presset på seg før den siste perioden.

Tidlig scoring

35 sekunder ut i tredje periode økte hjemmelaget ledelsen. Igjen var det Bowles som var sist på pucken, da han sendte en retur i mål.

Like etterpå var Noer veldig nær å redusere for gjestene, men avslutningen ble reddet på strek.

Med en fin dragning lurte Joachim Engebråten Hermansen Storhamars keeper og økte til 4-1.

Anton Karlsson tente håpet for gjestene da han knappe to minutter senere var siste Storhamar-spiller på pucken som ble rotet i mål av hjemmelaget.

Sammendrag: Sparta - Vålerenga 4-0

Sterk hjemmeseier

I Sarpsborg tok Sparta imot Vålerenga til det som var ventet å bli en jevn kamp.

Finske Miihkali Teppo ble første spiller på scoringslisten da han allerede etter 58 sekunder fant nettmaskene. Niklas Roest økte ledelsen. Sparta gikk til pause med en tomålsledelse.

Andre periode endte målløs.

I tredje periode økte Marcus Fagerudd til 3-0, før Eirik Børresen la på til 4-0 med drøyt seks minutter igjen.

Sammendrag: Ringerike - Frisk Asker 3-4

Ringerike fikk det tøft hjemme mot Frisk Asker fra start. Bortelaget vant første periode med to mål. Sondre Bolling Vaaler og Magnus Geheb scorte periodens mål.

Leonards Rimjans reduserte for hjemmelaget, før Esbjørn Fogstad Vold igjen sørget for tomålsledelse.

Felix Girard økte til 1-4, før Rimjans igjen reduserte til 2-4. Kristoffer Thomassen sørget for intense sluttminutter da han scoret 3-4 for Ringerike med snaut fem minutter igjen.

Grüner tok ledelsen hjemme mot Stjernen. Sebastian Labori Christiansen var hjemmelagets målscorer.

Sammendrag: Grüner - Stjernen 1-5

Jonathan Hermansson utlignet fem minutter senere. Med ett minutt igjen av perioden scoret Stian Kaltrud Nystuen for Stjernen, og dermed hadde bortelaget snudd kampen.

Douglas Byrkjeland økte til 3-1, før Kevin Lawrance Davies la på til 4-1. Ole Einar Engeland Andersen fastsatte resultatet til 5-1.