UTE MED SKADE: Sondre Olden måtte gå av isen med skulderproblemer søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UTE MED SKADE: Sondre Olden måtte gå av isen med skulderproblemer søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Ikke brudd for Olden: – Tror ikke OL er i fare

Røntgenbilder viste ingen tegn til brudd for Vålerenga-profilen som ikke er bekymret for OL-debuten. 21-åringen skal likevel til MR-undersøkelse mandag ettermiddag.

Oslo (TV 2):

Man fryktet det verste da Sondre Olden gikk hodestups inn i rundvantet etter en dytt fra Storhamars Adrian Saxrud Danielsen i gårsdagens 3-2-seier til Vålerenga over Storhamar i Jordal Amfi.

- Tenker ikke på OL

Søndag kveld var 21-åringen til røntgenundersøkelse hos legevakta, og mandag morgen til sjekk på Olympiatoppen.

Det er en lettet OL-debutant som bekrefter overfor TV 2 at han ikke er bekymret for deltakelse i Sotsji.

- Det ser bra ut, men kommer til å være vondt i noen dager. Det skal nok gå bra, jeg var bare litt uheldig i går. Jeg tenker ikke på at OL skal ryke, sier Olden mandag formiddag.

GET-ligaen: Sjekk tabell og statistikk her!

- Det er ikke brudd, men jeg har ikke full bevegelse i armen min fordi det gjør vondt. Særlig enkelte bevegelser gjør veldig vondt, forklarer han.

Kan trene uten puck

Skaden oppsto i 3. periode og Olden måtte ha hjelp av lagkamerat Alexander Bonsaksen da han forlot isen i store smerter.

Selv om årets komet i Get-ligaen tror OL-deltakelsen ikke er i fare, skal han mandag ettermiddag til ytterligere undersøkelser for sikkerhets skyld.

- Jeg skal ta MR for å sjekke at det ikke har røket noen sener. Jeg har aldri hatt skulderskade før og den er veldig øm akkurat nå, men jeg kan trene lett på skøyter - riktignok uten puck, forklarer Olden.

Han står derfor over Vålerengas siste seriekamp før OL-pausen, borte mot Lillehammer tirsdag.

Torsdag samles landslagstroppen på Olympiatoppen, før det blir grytidlig avreise fra Gardermoen 06:30 fredag morgen. 

21-åringen er den beste norske poengplukkeren i eliteserien med 22 mål og 30 assists på 37 kamper, og fikk tillit av landslagssjef Roy Johansen selv om han kun står med fire treningskamper for a-landslaget. 

Se høydepunktene fra begge kampene her:

Mer innhold fra TV 2