Hockey-kamp utsatt etter supporterbråk

Tre personer måtte ha tilsyn fra helsevesen etter kaotiske tilstander utenfor Stjernehallen.

Stjernen-Vålerenga 2-2 (Stjernen vant etter straffeslag).

Hockey-kampen mellom Stjernen og Vålerenga ble utsatt i over én time grunnet supporterbråk.

Bråket oppstod utenfor Stjernehallen i pausen etter 1. periode. Flere biler skal være skadet og begge lags supportere har fyrt opp pyro.

– Det er bråk mellom supporterne. Det er sendt fyrverkeri fra den ene gruppen til den andre, som antageligvis er årsaken, sier Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til TV 2.

Det hele endte med at Vålerenga-supporterne ble fraktet tilbake til Oslo i busser.

Tre personer trengte helsehjelp

Avsnittsleder for patruljeavsnittet ved Fredrikstad politistasjon, Egil Landstad, forteller til TV 2 at tre personer har blitt tilsett av helsevesen.

– Det er foreløpig ikke opprettet noen straffesaker, men det kommer vi til å følge opp. Det er ikke snakk om noen alvorlige personskader på dem som er behandlet av helsepersonell, sier Landstad til TV 2.

Han forteller at situasjonen var svært krevende for politiet og at de derfor så seg nødt til å tilkalle ekstra ressurser.

– Samtlige som kom til arenaen i busser ble eskortert ut av sentrum. Ut ifra det jeg vet, så er det ingen som er pågrepet for urolighetene, sier Landstad.

PYRO: Politiet hevder fyrverkeri som ble sendt fra den ene grupperingen til den andre antageligvis er årsaken til båket. Foto: Petter Larsson/TV 2
PYRO: Politiet hevder fyrverkeri som ble sendt fra den ene grupperingen til den andre antageligvis er årsaken til båket. Foto: Petter Larsson/TV 2

Kampen ble satt på vent til politiet mente det var trygt å fortsette.

– Vi har mange enheter på stedet og jobber med å få kontroll over situasjonen. Vi har fått melding om at en person er skadet, men har ikke skadeomfang.

Ifølge Fredriksstad Blad er en person sendt til legevakt.

– Politiet var forberedt på kampen, og vi hadde politi på stedet. Men det har utartet seg i et omfang til at vi må bruke flere enheter.

Politiet sto oppstilt med skjold utenfor bussene til VIF-supporterne. Foto: Petter Larsson/TV 2
Politiet sto oppstilt med skjold utenfor bussene til VIF-supporterne. Foto: Petter Larsson/TV 2

– Har ingenting på et idrettsarrangement å gjøre

President i Norges ishockeyforbund, Tage Pettersen, er klar i sin tale.

– Dette er ikke noe vi setter pris på, bare for å være helt tydelig på det. Vi vil at supportere skal være opptatt av idrettsaktiviteten, ikke krangling. Det vi ser i dag er selvfølgelig ikke velkommen, verken inne eller utenfor arenaene våre, sier Pettersen.

Han forteller også TV 2 at kampen mellom Stjernen og Vålerenga var en kamp de hadde vurdert som en risikokamp. Noe som betyr at flere politifolk og vakter er engasjert.

– Slike ting har ingenting på et idrettsarrangement å gjøre. Grunnen til at vi vurderer det som en risikokamp er historikken mellom enkeltdeler av supportergjengene til lagene. Historisk sett er det noen som har vært mer opptatt av andre ting enn det sportslige som skjer på isen, sier Pettersen.

Han sier det er for tidlig å si om forbundet kommer til å gjøre noe, men at de vil vurdere det etter at kampdelegatene og klubbene har levert sine rapporter.

SKUFFET: Hockeypresident Tage Pettersen håper han slipper å se lignende hendelser igjen. Foto: Magnus Nøkland/ TV 2
SKUFFET: Hockeypresident Tage Pettersen håper han slipper å se lignende hendelser igjen. Foto: Magnus Nøkland/ TV 2

Stillingen mellom Stjernen og Vålerenga var 1-1 etter den første perioden.

Kampen sendes på TV 2 Play.

Sjekk de siste sportsklippene