Lillehammer kan slå ut Stjernen i sluttspillet. Foto: TV 2
Lillehammer kan slå ut Stjernen i sluttspillet. Foto: TV 2

– Dette har aldri skjedd før

– Det vil være en kjempeskrell, sier TV 2s ishockeyekspert. I kveld kan Stjernen ryke ut av sluttspillet. Stjernen-spiller Ole Einar Engeland Andersen er ikke bekymret.

Før kveldens kamp i Stjernehallen leder Lillehammer 3-1 i kamper over Stjernen i best av sju-serien.

Det betyr at dersom Lillehammer igjen går seirende av isen i kveld, er Stjernen ute av sluttspillet.

– Vi har prøvd å se litt i arkivene siden vi begynte med best av sju-serien, og så vidt vi har funnet ut så har det aldri skjedd før at et lag som ble nummer sju i ligaen slår ut den som ble nummer to. Det vil være en kjempeskrell, og Lillehammer har tre matchballer med den første i kveld, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

– Det blir hyperinteressant å se om de kan ta seg videre forbi Stjernen, understreker Erevik.

Men han utelukker ikke at Stjernen kan ta seieren og at spenningen dermed lever videre.

– Kampene har vært veldig jevne, så det er ingen umulighet at Stjernen kan vinne på hjemmebane i kveld. Men Stjernen må naturligvis vinne i dag, for ellers er sesongen over. I og med at de er på hjemmebane har de full mulighet til å klare det, og da går serien videre, sier Erevik.

POSITIV: Ole Einar England Andersen har full tro på eget lag. Han tror fortsatt Stjernen tar seg videre. Foto: Annika Byrde
POSITIV: Ole Einar England Andersen har full tro på eget lag. Han tror fortsatt Stjernen tar seg videre. Foto: Annika Byrde

Ikke bekymret

– Jeg ser vel ikke egentlig på sjansene som noe særlig mindre. Jeg har full tro på stallen, og at vi kan komme til å snu dette her. Men jeg har ikke noe mindre tro enn jeg hadde før serien. Vi har klart å snu kamper før, så jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det igjen, sier Ole Einar Engeland Andersen.

Stjernen-spilleren mener fortsatt at eget lag er favoritter, til tross for at de kun har vunnet en av tre kamper foreløpig.

– Grunnspillets andreplass har aldri før røket ut mot grunnspillets syvendeplass: Vil det være en fiasko om dere ryker ut i dag?

– Ja, men, fiasko og fiasko. Jeg synes uansett utfall at vi skal være stolt av hva vi har fått til. Det er vanskelig å svare på om vi kan være fornøyde med sesongen om vi ryker i dag. Men vi ryker ikke i dag, det er ikke et alternativ, jeg har klokketro på gutta, svarer han.

– Alt press på seg

Lillehammer-spiller Martin Gran tror ikke på at Stjernen-spillerne er like rolige som Engeland Andersen gir uttrykk for at de er.

– De har jo alt press på seg. Det har vi snakket om i våres garderobe, det er liksom andreplass mot syvendeplass. De er jo avhengig av tre på rad, så at de ikke kjenner på det det trur vi ikke noe på. Vi er i fin flyt og ønsker å avslutte denne serien i dag, sier han.

– Stjernen var favoritter før serien. Hvem mener du er favoritter nå?

Når vi har 3-1 i kamper så sier det seg selv. Vi sitter godt i det, men ønsker som sagt å avgjøre det her i dag og få ekstra mulighet til å restituere før eventuelle semifinaler, svarer Gran.

Han mener ikke det vil være en fiasko for Stjernen å ryke i kvartfinale.

I egen garderobe har stemningen steget den siste perioden.

– Vi har vel et slags mentalt overtak. Alle som har drevet med hockey ville nok sagt det. VI har ikke så ekstremt mye press på oss, men de kjenner nok på det. De har brukt penger og fått inn mange nye spillere, sier Gran.

IKKE ENIG: Andreas Martinsen er ikke enig med dem som mener at han spiller stygt. Foto: Geir Olsen
IKKE ENIG: Andreas Martinsen er ikke enig med dem som mener at han spiller stygt. Foto: Geir Olsen

– Altfor mange veike

Lillehammers store stjerne, Andreas Martinsen, forventer å møte et lag som kommer ut i hundre, men han tror eget lag har gode sjanser for å avgjøre det hele i kveld.

– Grunnspillets andreplass har aldri før røket ut mot grunnspillets syvendeplass: Vil det være en fiasko for Stjernen om de ryker ut i dag?

Det sier på en måte litt mer om den norske ligaen og hvordan utviklingen har vært. Slik serien i år er jo sånn som det skal være, at syvendeplassen kan utfordre andreplassen. Stavanger har vært det beste laget, men fra andre- til syvendeplass har det vært helt åpent. Men selvsagt: Hvis vi slår de ut, så sitter de neppe og er fornøyde med å ha klart andreplass i grunnserien. Da betyr jo grunnspillet ingenting. De har brukt mye penger på laget sitt, svarer han.

– Du har fått en del kritikk for taklinger og påføre andre skader i år. Synes du kritikken er rettferdig?

– Nei, men det viser jo hvor vi står i hockey-Norge. Jeg har spilt min type hockey i mange år. Om jeg møter en i duell som er ti eller tyve kilo lettere enn meg så er det ikke mitt problem. Da får man se seg selv i speilet og finne ut om dette er noe man vil holde på med. Skal man spille hockey på Norges øverste nivå, så må man tåle såpass. Det er alt for mange veike spillere i denne ligaen, svarer han.

– Helt åpent

Skulle Stjernen vinne kveldens kamp, vil neste oppgjør spilles i Lillehammer førstkommende onsdag.

Stjernen - Lillehammer er den eneste av kveldens tre kamper som kan få et avgjørende resultat. I duellen mellom Sparta og Frisk Asker (2-2 i kamper) og Vålerenga - Storhamar (2-2 i kamper) er det langt mer åpent.

– Dette er helt åpent, og det er blitt akkurat så jevnt som vi hadde trodd og håpet på da sluttspillet startet. Bortsett fra Oilers som feide over Ringerike.

Stjernen - Lillehammer ser du på TV 2 Play fra kl.18.55.

Hovedkampen Vålerenga - Storhamar ser du fra kl.18.45 på TV 2 Sport 1 og Play.

Sparta - Frisk Asker på TV 2 Play fra kl.18.55.