– Blir nok først involvert når vi finner ut hva han koster

STAVANGER (TV 2): Oilers-eier Tore Christiansen er klar til å åpne lommeboken.

TORSDAG KL 19.00: Se Stavanger Oilers – Storhamar på TV 2 Play

Oilers-toget har denne sesongen opplevd rusk i maskineriet. Laget har slitt med skader og slitt med å finne toppformen på isen.

For øyeblikket ligger Stavanger Oilers, som liker å omtale seg som lokomotivet i norsk hockey, på en foreløpig tredjeplass – 12 poeng bak ligaleder Storhamar, som står på motsatt side av isen i den TV 2 Play-sendte toppkampen torsdag kveld.

– Storhamar har vunnet mer kamper enn oss. Derfor leder de. At vi ligger bak dem er en kombinasjon av mange ting, men utgangspunktet vårt er å jage topplassen og den begynner med tre poeng mot Storhamar, sier Oilers-trener Anders Gjøse til TV 2, og fortsetter:

– Det er klart skadeproblemene har påvirket oss denne sesongen, men vi har ikke så mye fokus på det inn mot kampen. Det er litt lysere nå enn før forrige kamp, konstaterer han.

PÅ ISEN: Oilers-trener Anders Gjøse på isen under onsdagens trening. Foto: Bjarte Fossfjell, TV 2
PÅ ISEN: Oilers-trener Anders Gjøse på isen under onsdagens trening. Foto: Bjarte Fossfjell, TV 2

Åpner lommeboken

Oilers-eier Tore Christiansen er naturligvis ikke fornøyd med at Stavangers ishockeystolthet foreløpig ser ut til å sakke akterut i jakten på serieledelsen. Derfor åpner han nå lommeboken for å forsterke laget foran innspurten i sesongen.

PUNGER UT: Oilers og eier Tore Christiansen er klar til å punge ut for forsterkninger. Foto: Bjarte Fossfjell.
PUNGER UT: Oilers og eier Tore Christiansen er klar til å punge ut for forsterkninger. Foto: Bjarte Fossfjell.

– Vi er sånn noenlunde i rute, men vi pleier jo å dra til i andre halvdel av sesongen, poengterer Christiansen, før han legger til:

– Men nå er vi markedet og sjekker tilgjengelige spillere som kan hjelpe oss på veien opp. Vi har en ledig importplass, og den kommer vi til å fylle. Akkurat nå er markedet litt trangt, men det er Anders (trener) og Pål Higson (sportslig leder) som vil finne spillerne, så det skal jeg ikke blande meg inn i. Jeg blir nok først involvert når det vi finner ut hva han koster, smiler han.

– Har dere midler til forsterkninger av troppen?

– Ja, det har vi absolutt. De midlene skal vi klare å finne. Vi har ambisjoner om å alltid være et topp tre-lag, og det er vi nå, men vi liker best å være høyere enn det, svarer han.

– Må passe inn

Trener Anders Gjøse bekrefter at han ønsker seg forsterkninger inn i troppen.

– Ja, vi har noen langtidsskader, og skal vi klare å knappe inn og nå de målene vi har satt oss for hele sesongen trenger vi det. Men vi ønsker å ha kvalitet inn på det vi henter. Det er lett å finne spillere, det vi imidlertid er ute etter er spillere som vil passe inn i laget vårt og måten vi spiller på, og som vil hjelpe oss, og det er ikke alltid lett, mener Gjøse.

Sondre Bjerke, som ble hentet fra torsdagens motstander Storhamar i 2020, er forberedt på å få nye lagkamerater i løpet av de neste ukene.

– De yngre spillerne har gjort en god jobb, men troppen trenger et seniorlag, og det har vi ikke hatt i det siste. Så det blir bra om vi får en ny spiller fremover, konkluderer Bjerke.