Ishockey: Vålerenga økte serieledelsen

Vålerenga slo Stjernen med knappe 2-1 på bortebane, mens serietoer Storhamar tapte 1-3 hjemme for Sparta. Dermed er Oslo-lagets ledelse økt til sju poeng.

Det var hamarlagets annet strake tap. Klubben sliter også økonomisk, men slapp tidligere i uken unna en straff på minus 15 poeng. Sparta lot dem derimot ikke slippe unna.

Storhamar syntes å ha god kontroll på tingenes tilstand i Hamar OL-amfi, i hvert fall i begynnelsen av kampen. Den tidligere Sparta-spilleren Lars Erik Hesbråten sendte vertene i ledelsen i midtperioden. I tredje periode kjempet Sparta seg inn i kampen igjen anført av Shay Stephenson med sine to scoringer. Don Knelsen satte 3-1 i åpent mål.

– Det var en jevn kamp, men vi burde ha scoret flere mål. Skuffende å tape. Vi hadde ikke noe mer å gå på da de tok ledelsen, sa Storhamar-kaptein Mads Hansen til TV 2.

Vålerenga vant med tolv mål i sin forrige kamp i Stjernehallen i seriepremieren i september. Torsdag ble det langt jevnere i målprotokollen, og serielederen vant bare med 2-1.

Mark McCutcheon og Jonas Oppøyen scoret målene for VIF, mens Dan Nygård reduserte for hjemmelaget i midtperioden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2