Innbyttere senket Norge på overtid

Nicolai Jørgensens nikk i tomt mål på overtid ga Danmark 2-1-seier over Norge i fredagens landskamp i fotball.

Høyreback Peter Ankersen kom seg til dødlinjen og la inn, og ved lengste stolpe gikk Jørgensen i været. To innbyttere beseglet Norges skjebne.

Det så ut som Marcus Pedersen hadde gitt Norge et sterkt resultat i Per-Mathias Høgmos tredje landskamp da han ble spilt fram av Morten Gamst Pedersen og bredsidet inn 1-1 i det 78. minutt. Danskene ropte forgjeves på offside mot Barnsley-spissen.

Minutter senere kunne Mohammed Abdellaoue ha avgjort kampen da han ble spilt gjennom av debutant Mats Møller Dæhli, men skuddet gikk svakt over mål.

Seier ville vært for godt betalt i en kamp med to svært ulike omganger. William Kvist ga danskene ledelsen i en første omgang hvor Norge var klart best, men Danmark dominerte stort etter pause. Rune A. Jarstein holdt Norge inne i kampen med flere kjemperedninger da.

I sin 147. og kanskje siste landskamp mønstret Morten Olsen en tilnærmet idealoppstilling med over dobbelt så mange landskamper i snitt som Per-Mathias Høgmos utvalgte (36,2 mot 16,7). Likevel framsto Norge i første omgang som laget med størst vilje og evne til å spille. (©NTB)