Ingen Vukicevic-avgjørelse før nyttår

Antidoping Norge blir ikke ferdig med granskingen av saken mot friidrettstrener Petar Vukicevic før i begynnelsen av 2013, bekrefter leder Anstein Gjengedal i påtalenemnda overfor NTB.

Påtalenemnda i Antidoping Norge møttes onsdag for å gjennomgå saken, men det ble ikke fattet noe vedtak under møtet. Stiftelsen hadde tidligere håpet å bli ferdig med saken før jul.

– Vi hadde en gjennomgang av saken og ble orientert om det som er gjort hittil. Administrasjonen i Antidoping Norge har gjort en grundig og god jobb, der den har hatt kontakt med cirka 40 personer og foretatt andre undersøkelser i de siste ukene. Vi hadde håpet at vi skulle bli ferdig før jul, men påtalenemnda ønsker ytterligere undersøkelser og samtaler med personer, sier Gjengedal til NTB.

Det er ikke klart når det kan komme en konklusjon fra Antidoping Norge i saken. Påtalenemnda kan henlegge saken eller bestemme at den skal bringes inn for domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

– Når vi kan fatte et vedtak, kan vi ikke si i dag, men vi blir ikke ferdig før et stykke ut i januar. Vi tør ikke å si noe eksakt tidspunkt, sier Gjengedal.

Petar Vukicevic er i hardt vær etter Dagbladets avsløringer om at treneren har sendt eposter der han har forhørt seg om forbudte stoffer. Han er permittert fra stillingen sin i Norges Friidrettsforbund på grunn av saken. Engasjementet hans med forbundet går ut ved nyttår, og det er ikke klart om han vil få fornyet kontrakten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2