Ingebrigtsen løp seg rett inn i verdenstoppen

Henrik Ingebrigtsen løp seg rett inn i verdenstoppen med 5.-plass på 1500 meter i OL. – Ja, nå er jeg i verdenstoppen, sa han selv etter å ha satt norsk rekord med 3.35,43.

– I VM neste år (Moskva) skal jeg slåss om medalje, til og med om gull, sa han etter tidenes norske OL-innsats på 1500 meter. Det er bare Vebjørn Rodals 800-metergull fra Atlanta i 1996 som overgår den prestasjonen unggutten fra Sandnes klarte på Olympiastadion i London.

– Jeg er veldig fornøyd med de siste 200 meterne, for da våknet jeg skikkelig og løp meg inn i racet igjen etter å ha sloknet litt 450 meter før mål. Jeg trodde jeg valgte riktig rygg å ligge bak da det gjensto en drøy runde, men han jeg lå bak var litt dårligere enn jeg trodde, og jeg var tilsvarende sterkere, sa han.

– Men jeg våknet skikkelig inn i siste sving. Det kan skyldes at jeg har overdrevent høye tanker om meg selv, men det kan også være at jeg ikke er skremt av de andre, sa Henrik Ingebrigtsen til NTB.

Gullet gikk til Taoufik Makhloufi fra Algerie med 3.34,08. Sølvvinner Leonel Manzano fra USA løp inn til 3.34,79, mens Abdaalati Iguider fra Marokko tok bronsen akkurat tre tideler foran Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen la seg midt i feltet ut fra start, og han var flink til å holde posisjonen sin til det gjensto vel en runde. Da falt han litt tilbake, og da toget gikk var han ikke riktig på plass der han skulle være. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2