Ingebrigtsen innledet sesongen med sterk 1500 m

Mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med 3.39,07 på 1500 meteren i Payton Jordan Invitational søndag.

Det ga tredjeplass i det første heatet på distansen, der amerikaneren Chris O'Hare vant med 3.38,48. Ingebrigtsen lå godt plassert i feltet gjennom hele løpet, men sa etterpå at han måtte slite litt med å holde posisjonen.

– Det gikk ikke så altfor fort i feltet, men jeg følte meg litt tung og måtte slite litt for å holde posisjonen min. At det ble slik kommer nok av at jeg har mye tung trening i kroppen nå, sa Henrik Ingebrigtsen til manager Jasper Buitink etter løpet.

Broren Filip løp i det fjerde heatet. Han kom i mål på 3.46,12, og også han har grunn til å være fornøyd, for det er den fjerde beste tiden han har oppnådd på 1500 meter noensinne. Tiden ga forresten også andreplass i heatet.

Henrik Ingebrigtsen slo gjennom for alvor i fjor. Først overrasket han alle med å vinne gullet på 1500 meteren i EM i Helsingfors etter en fantastisk spurt. Deretter klarte han femteplassen i finalen på 1500 meteren i London-OL.

I år er det selvsagt VM i Moskva som er det store målet, og Ingebrigtsen har ikke lagt skjul på at han har store ambisjoner. Etter at han løp inn til femteplassen i London i fjor, sa han at det neste han gikk for var medalje i VM. Det er slett ikke umulig at han kan klare, for han er en fantastisk spurter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2