Ilebrekke jublet for pallplassering

Etter to fjerdeplasser i verdenscupåpningen i telemark kunne Mathilde Olsen Ilebrekke endelig klatre opp på pallen søndag.

Hun kjørte inn til tredjeplass i parallellsprinten i Hintertux og sikret Norges første pallplassering i telemark denne sesongen.

Etter et større generasjonsskifte foran denne sesongen er det ikke lenger noen selvfølge at norske utøvere skal kapre pallplasser i telemark.

Ilebrekke ble nummer fire i begge sprintrennene i Østerrike. Søndag kjørte hun knallsterkt i parallellsprinten og satte den ene etter den andre konkurrenten utenfor før hun måtte gi tapt for det sveitsiske esset Amelie Reymond i semifinalen.

Da Simone Oehrli pådro seg en skade i den andre semifinalen, og ikke kunne stille til duell om tredjeplass, var pallplasseringen klar.

– I dag skulle jeg absolutt ikke komme på en ny fjerdeplass, og det var deilig å komme på pallen etter å ha vært akkurat utenfor fredag og lørdag. Selvfølgelig skulle jeg gjerne kjørt mot Simone, men hun kom ikke til start, sa Ilebrekke. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2