Ida Marcussen kan være på vei til OL

Sjukjemperen Ida Marcussen kan være på vei til å sikre OL-billett etter første dag av sjukampen i et belgisk stevne, mens situasjonen er noe mer usikker for 5000-meterløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Marcussen, som endte på niendeplass i EM forrige uke, etter å ha prestert sin beste sjukamp siden 2008, innledet med 14,08 på 100 meter hekk i lørdagens konkurranse. Hun fortsatte med 1,69 meter i høyde og fikk 13,31 meter i kule. På 200-meteren, som avsluttet første dag, fikk hun 25,10.

– På hekken hadde Ida Marcussen en motvind på tre meter per sekund. Det blåste sterkt under hele konkurransen, så hun hadde sterk motvind også på 200-meteren. I tillegg var det regn, noe som betyr svært dårlige forhold, forteller sportssjefen i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen i en sms til NTB.

Under de rådende forholdene må resultatene til Marcussen karakteriseres som brukbare, og hun har i alle vist at hun fortsetter framgangen fra EM.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp på 15.30 i Bottrop. Det er identisk med B-kravet til OL. Hun løp på 15.28 i det norske elitestevnet i Lillestrøm tirsdag. Det betyr at hun har løpt like under og så vidt over B-krevet i løpet av fem dager. Om det holder til OL-billett gjenstår å se.

I Heusden løp Vladimir Vukicevic 110 meter på 13,75, to tideler bedre enn persen han hadde før EM. I EM løp han på 13,65 og satte norsk U23-rekord på vei til semifinalen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2