Jeanett Kristiansen og Karoline Olsen kunne juble for Vipers-seier. Foto: Borgen, Ørn E.
Jeanett Kristiansen og Karoline Olsen kunne juble for Vipers-seier. Foto: Borgen, Ørn E.

Vipers sikret viktig Mesterliga-seier etter nervedrama i Ljubljana

Vipers Kristiansand fikk tøff motstand i det som var en rotete Mesterliga-kamp borte mot Krim i Slovenia. Ole Gustav Gjekstads lag vant til slutt 25-24.

Med seieren sikret Vipers viktige poeng i kampen om videre avansement i den gjeveste europacupen. Det skjedde mot det tidligere storlaget Krim Ljubljana i den første kampen i Mesterligaens hovedrunde.

– Det var en merkelig kamp, men jeg er veldig fornøyd med poengene selv om prestasjonene svinger veldig. Særlig i angrep sliter vi veldig med å lage mål. Der er det utrolig mye å rette på, sier trener Ole Gustav Gjekstad til Fædrelandsvennnen.

Vipers hadde med seg fire poeng fra grunnspillet og lå som nummer tre på tabellen blant de seks lagene i gruppe to. Krim var firer med tre poeng.

De fire beste lagene i hver pulje i hovedrunden går videre til kvartfinale. Kampen mot Krim var derfor en nøkkelkamp som var viktig å vinne for Vipers.

Rotete

Det var en målfattig start på kampen, og det tok fire minutter før Henny Ella Reistad satte inn oppgjørets første mål. Vipers fulgte opp med ytterligere to hurtige scoringer og tvang Krim til å ta en tidlig timeout.

Det så imidlertid ikke ut til å løse problemet til hjemmelaget, som ikke maktet å sette ballen innenfor stengene før det var spilt ti minutter.

Første omgang var svært rotete, med en god del feil hos begge lag. Vertene hevet seg noe fra den dårlig starten utover i omgangen, men Vipers syntes å ha god kontroll på kampen til tross for et par bomskudd og noen tekniske feil.

Gjestene gikk i garderoben med en to måls ledelse på stillingen 10-8.

Nervedrama

Etter hvilen var imidlertid rollene snudd. Vipers fikk en trøblete start, og Ole Gustav Gjekstad ble tvunget til å bruke time-out-kortet allerede etter sju minutter.

Annen omgang ble langt jevnere da Vipers gjorde det ekstremt spennende for seg selv. De kjempet imidlertid helt til siste slutt, viste klasse i sluttminuttene og dro i land seieren helt på tampen.

Dermed er Vipers ett skritt nærmere kvartfinale i Mesterligaen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2