Vipers-krise: Må spille med bare to reserver

Ytterligere to spillere på håndballandslaget for kvinner er smittet av korona. Onsdag må Vipers Kristiansand spille kamp uten flere profiler.

SYKDOM: Korona skaper problemer for Ole Gustav Gjekstad og Vipers. Foto: Tor Erik Schrøder
SYKDOM: Korona skaper problemer for Ole Gustav Gjekstad og Vipers. Foto: Tor Erik Schrøder

Onsdag morgen rådet det usikkerhet rundt om eliteseriekampen mellom Vipers og Flint Tønsberg i det hele tatt kunne gjennomføres som planlagt som følge av smittesituasjonen på landslaget.

Den har avkast klokken 18.

Ved 10.30-tiden opplyste sørlandsklubbens trener Ole Gustav Gjekstad til NTB at han ventet på en uttalelse fra Norges Håndballforbund.

En halvtime senere kom bekreftelsen på at oppgjøret gjennomføres til tross for at Vipers må klare seg uten flere av sine landslagsspillere.

Uten fire profiler

Kristiansand-klubben hadde seks spillere med i troppen som nylig møtte Slovenia til dobbeltkamp i EHF Euro Cup, turneringen som erstatter kvalifiseringskamper for lag som allerede er EM-klare.

Tirsdag ble kjent at fem personer i den norske leiren hadde fått påvist smitte i kjølvannet av samlingen. Onsdag bekreftet landslagslege Nils Ivar Leraand til VG at ytterligere to spillere hadde testet positivt.

- Det er bekreftet at totalt sju personer i den norske troppen av spillere og støtteappartatet har fått påvist smitte. Den første positive testen fikk vi søndag morgen så det er en mistanke om at smitten oppstod i Norge, sier Leraand til TV 2.

– Norske retningslinjer sier at man ikke trenger å testes ved nærkontakt før man opplever symptomer, men vi testet hele troppen da vi fikk den første positive testen.

Det får konsekvenser for Vipers.

Trener Gjekstad bekrefter overfor NTB at han ikke kan benytte de landslagsspillerne som deltok på bortekampen i Slovenia, mot Flint Tønsberg onsdag. Det gjelder Marta Tomac, Andrea Austmo Pedersen, Sunniva Andersen og Tuva Ulsaker Høve.

– Katrine Lunde og Vilde Jonassen er med. De var ikke med til Slovenia, sier Gjekstad.

Troppen mot Flint består dermed kun av syv utespillere og to målvakter.

Mesterliga neste

Lunde og Jonassen spilte kun hjemmekampen mot Slovenia i Nadderud Arena i forrige uke. Det åpner altså for at de kan spille mot Flint.

Vipers ligger på tredjeplass på tabellen i eliteserien etter seks serieomganger. Storhamar og Sola på plassen foran har ett poeng mer.

Kampene kommer tett for sørlandsklubben i tiden som kommer. Allerede kommende lørdag er Kastamonu Belediyesi GSK motstander i mesterligaen.

Den kampen går etter alle solemerker som planlagt.

(©NTB/TV 2)