Tror «tronskiftet» kommer allerede nå

TV 2s håndballekspert mener sluttspillgullet kan ende opp på trøndersk jord.

TO GULL: Magnus Gullerud, Torbjørn Bergerud og Kolstad har tatt to av to gull hittil i sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
TO GULL: Magnus Gullerud, Torbjørn Bergerud og Kolstad har tatt to av to gull hittil i sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

I den første sesongen etter at landslagsspillere kom til hardtsatsende Kolstad, har trønderne allerede stukket av med to gull: både i NM og i REMA 1000-ligaen.

I forkant av sesongen kom de norske landslagsspillerne Torbjørn Bergerud, Magnus Gullerud og Vetle Eck Aga til trønderklubben, samt de islandske landslagsspillerne Sigvaldi Gudjonsson og Janus Dadi Smarason.

Men nå skal sluttspillet avgjøres og det er der muligheten til å kunne søke om plass i Champions League kommende sesong ligger.

Ni strake sluttspillgull har det blitt for Elverum. Og de har i flere år reist rundt i det gjeveste, europeiske selskap i Champions League. Nå tror TV 2s ekspert at utfallet etter årets sluttspill kan se annerledes ut.

– Skal den regjerende mesteren greie å holde Kolstad nede fra tronen som de drømmer om? Eller skal Kolstad slippe til med en gang? Det blir en voldsom spenning, sier Bent Svele.

Hør den nyeste episoden av «Kommentatorbua»

SEIER: Elverum vant sin første trippel etter å ha vunnet sluttspillet, serien og NM i fjorårets sesong. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
SEIER: Elverum vant sin første trippel etter å ha vunnet sluttspillet, serien og NM i fjorårets sesong. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

«Trippelen» til Trondheim

I forkant av årets REMA 1000-liga tippet «Kommentatorbua» at seriegullet skulle ende opp hos fjorårets trippelmestre Elverum.

– Jeg tror det blir et race, men jeg tror Elverum er det lille steget foran, fordi vi er usikre på totaliteten og bredden til Kolstad, sa Svele i forkant av årets sesong.

Det ble derimot Kolstad som stakk av med gullet etter å ha vunnet hele 21 av 22 kamper. Trønderne gikk på et tap mot Fjellhammer rett før serien skulle rundes av.

– Det vitner om profesjonalitet. De har en dedikert gruppe som møter opp og gjør jobben på trening. De har også fått en utvikling på de unge spillerne.

– Mesteparten tilsier at Kolstad skal ta sluttspillgullet. Men det betinger, tror jeg, at nøkkelspillere holder seg skadefrie. Da tror jeg det kan vippe den veien, legger han til.

– Ikke spilt ut alle kortene

Svele er skråsikker på at det blir et gjensyn fra NM-finalen med Elverum og Kolstad når sluttspillgullet skal deles ut.

Lagene har møttes tre ganger denne sesongen. Kolstad har gått seirende ut av alle tre oppgjør.

Men selv om håndballeksperten tror på Kolstad-gull, spår han et jevnt finalespill.

– Det er ikke sånn at Kolstad spaserer inn til Champions League, det tror jeg ikke. Og jeg er ikke helt sikker på at Børge Lund spilte ut alle de kortene han hadde mot Kolstad da lagene møttes i den siste serierunden heller.

Kolstad spiller sin første kvartfinale i sluttspillet lørdag, mens Elverum startet kvartfinalespillet sitt torsdag kveld.

Se Kolstad-Halden lørdag fra kl. 15.50 på TV 2 Play

Der ble de regjerende mestrene slått av seriens sjetteplass, Fjellhammer, etter ekstraomganger. Nå møtes lagene igjen for den andre kvartfinalen på onsdag.

– Det de leverte mot Fjellhammer var langt under pari sett ut fra ambisjonene til klubben inn i et sluttspill som mange betegner som det siste de kan vinne. Dette er sluttspillet hvor de kan forsinke Kolstad-prosessen med ett år.

For til sommeren kommer håndballstjernene Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen til Kolstad.

– Rent defensivt er det ikke store forskjeller på lagene. Det blir Torbjørn Bergerud mot Emi Kheri Imsgard, og Janus Dadi Smarason mot Tobias Grøndahl. Det vil bli avgjørende i en sånn finale , slår håndballeksperten fast.